10 Mayıs 2009 00:00

RTÜK’TE Özdiker krizi

Açtığı dava sonucunda RTÜK Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı görevine iade edilen Dr. Cengiz Özdiker, yeniden görevinden alınıp, “Uzman Denetçi” kadrosuna atandı

Paylaş

Açtığı dava sonucunda RTÜK Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı görevine iade edilen Dr. Cengiz Özdiker, yeniden görevinden alınıp, “Uzman Denetçi” kadrosuna atandı.
RTÜK Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanı iken görevinden alınınan ancak işine geri dönmek için açtığı davayı kazanan Dr. Cengiz Özdiker, yeniden daire başkanlığından geri çekilip, “Uzman Denetçi” kadrosuna alındı.
Dr. Cengiz Özdiker’in Avukatı Nadire Özkaya yaptığı açıklamada, Özdiker’in Danıştay ve İdare Mahkemeleri’nden yirminin üzerinde lehte karar alındığını, ancak bu kararların gereğinin yerine getirilmediğini, aynı zamanda müvekkilinin atama yapıldıktan sonra çeşitli bahanelerle yeniden görevden alınarak tam bir hukuksuzluk sarmalına itildiğinini belirtti. Özkaya aynı zamanda, son derece deneyimli bir bürokrat olan Cengiz Özdiker’e sürekli ve sistematik olarak duygusal taciz uygulandığını sözlerine ekledi.
“RTÜK’TE TAM BİR HUKUKSUZLUK VAR”
Nadire Özkaya, Zahid Akman’ın Başkanlık görevini üstlendiği ol RTÜK’de tam bir hukuk tanımazlık yaşandığını iddia etti. Özkaya, “Kazanılan ve RTÜK’e tebliğ edilen tüm mahkeme kararlarının hukuki, idari ve bürokratik teamüllere aykırı bir şekilde 30 gün bekletildiğini, buna karşılık Özdiker ile ilgili Üst Kurul kararlarının üyelerce imzalanmadan, karşı oylar yazılıp, karar tekemmül etmeden derhal Zahid Akman’ın imzasıyla görev değişikliğinin tebliğ edildiğini, kamu yetkisinin orantısız güce dönüştürülerek kötüye kullanıldığını ve mahkeme kararlarına rağmen müvekkili Dr. Cengiz Özdiker’e karşı bağlı bir yıldırma, bıktırma taktiği izlendiğini de söyledi.
Nadire Özkaya, Dr. Cengiz Özdiker’in görevine geri dönmek için verdiği mücadeleyi ‘hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukuku’ anlayışına karşı bir duruş örneği olarak tanımlayarak, “Şahsen böyle bir hukuksuzluk, zalimlik görmedim.
Müvekkilim Dr. Cengiz Özdiker’e karşı sürdürülen mobbing için kaygı duyuyorum” şeklinde konuştu. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

TRT Şeş’e bile tahammül yok

SONRAKİ HABER

Yarı kukla yarı insan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa