10 Mayıs 2009 00:00

TRT Şeş’e bile tahammül yok

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek’in TRT 6’nın yayından kaldırılması istemiyle açtığı davayı kabul eden Danıştay, tarafından kabul edildi. Danıştay, RTÜK’ten dava ile ilgili savunma istedi.

Paylaş

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) TRT 6’nın yayınına izin vererek Anayasa’nın 3,10,11,13,14 ve 174. maddelerini ihlal ettiği gerekçesiyle yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle Mart 2009’da dava talebinde bulunmuştu. Dava talebini kabul eden kabul eden Danıştay bu konuda ilk ara kararını verdi.
TRT Şeş yayınlarının durdurulmasının istendiği dosyayı inceleyen Danıştay 13’üncü Dairesi, RTÜK’ten savunma alınmasını kararlaştırdı. Yüksek mahkeme, kanalın yürütmesinin durdurulması yönündeki talebin, davalı idare olan RTÜK’ün savunmasının alınmasından ve ara karar gereğinin yerine getirilmesinden sonra ele alınıp incelenmesine karar verdi. Savunmasını iletmesi için Radyo Televizyon Üst Kuruluna 30 günlük süre verildi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek, 1 Ocak 2009 tarihinde resmen yayına başlayan TRT 6’nın yayınının Anayasa’ya aykırılık oluşturduğunu iddia etmiş, 26 Haziran 2008’de yürürlüğe giren RTÜK Kanunu ile Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkındaki kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurulmasını ve yürütmenin durdurulmasını talep etmişti.
(MEDYA SERVİSİ
ÖNCEKİ HABER

Tanju Çolak'tan şike itirafı

SONRAKİ HABER

RTÜK’TE Özdiker krizi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...