10 Mayıs 2009 00:00

yorumLUyorum

Hüsamettin CindorukHedefini sağdaki bölünmüşlüğü önlemek olarak açıklayan Hüsamettin Cindoruk 76 yaşında olmasına rağmen Demokrat Parti’nin başına geçmek için aday olmuş! 100 yaşında Başbakan, 110 yaşında Cumhurbaşkanı olur ve 120 yaşında da siyaseti bırakır!

Paylaş

Hüsamettin Cindoruk
Hedefini sağdaki bölünmüşlüğü önlemek olarak açıklayan Hüsamettin Cindoruk 76 yaşında olmasına rağmen Demokrat Parti’nin başına geçmek için aday olmuş! 100 yaşında Başbakan, 110 yaşında Cumhurbaşkanı olur ve 120 yaşında da siyaseti bırakır!
Aliyev ve Sarkisyan
Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da bir araya gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Yukarı Karabağ konusunu ele alarak önemli bir aşama kaydetmişler ve prensipte anlaşmışlar! Bizde her çözüme bir problem bulunur! Yukarı Karabağ konusunda anlaşsalar Aşağı Karabağ sorununu çıkartırlar! Sorun mu yok!
Bülent Arınç
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Konya’da düzenlenen “Demokrasi ve Ekonomi” konulu konferansta “Türkiye’de üniversite rektörleri, YÖK ve siyasetçilerin başörtüsü yasağının gülünç kaçtığını düşünmeye başladıkları anda, bu yasakların ne Anayasa Mahkemesi’ne, ne de Meclise ihtiyaç olmadan kurtulacağını” söylemiş! Tıpkı kadrolaşmanın, adam kayırmacılığın, yalanın, talanın, işsizliğin, krizlerin, siyasi ve ekonomik bunalımın ortadan kalkması için siz ve sizin gibi siyasetçilere ihtiyacı olmadığı gibi... Başörtüsü yasağının ortadan kalkması için Meclise gerek yoksa ne demeye her dönem aday oluyorsunuz öyleyse!
Yargıya yada Kim Üstüne Alınıyorsa
Cinayet suçlaması ile 2 yıl hapiste yattıktan sonra suçsuz olduğu anlaşılan vatandaşa bir darbe de Yargıtay tarafından gelmiş. Yargıtay 29 bin TL’lik tazminat kararını avukat masraflarını fazla bularak bozmuş! Peki suçlu olduğu kesin olarak bilinmesine rağmen 3 yada 5 ay cezaevinde yatıp sonra tahliye edilen ve toplumdan tecrit edilmesi gerekirken itibar gören işadamı kılıklı dolandırıcılara verilen nispet kararları kim bozacak? Yani toplumun huzurunu bozanların oyununu kim bozacak?
ABD’li Muhafazakârlara
ABD Başkanı Barack Obama’nın, Bush’un Beyaz Saray’da düzenlediği “Ulusal Dua Günü’ne” katılmaması muhafazakârlar tarafından Obama “ABD’yi dinsizleştiriyor” diyerek açıklamış! Oysa biz ABD’nin yıllardır izlediği emperyalist ve sömürgeci politikaları yüzünden dini imanı olmadığını düşünüyoruz! Dini imanı para, silah ve sömürü olan bir ülke siyasetinin dinden uzaklaşmasına neden bu kadar şaşırmışlar ki muhafazakârlar! Sanki önceden dini imanı var mıydı ki?
Ertuğrul Günay
Kültür Bakanlığı ve Başbakanlık Fonunun katkıları ile düzenlenen ve bu yıl 12.si düzenlenen “Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivalinde” bir konuşma yapan Ertuğrul Günay “Bu ülkede darbeci generallere ressam muamelesi yapıldı” demiş. Darbecilerden bunun hesabını günü geldiğinde halkın soracağını bu güne kadar izlemiş olduğunuz politikalardan anlamış bulunuyoruz. Oysa size de bu ülkede bir zamanlar “solcu” muamelesi yapılmıştı. Halkının yanında yer alarak bu sözü etseydin daha fazla anlam kazanmaz mıydı?
Veli Bayrak
ÖNCEKİ HABER

balıkgiller

SONRAKİ HABER

SÖZ OLA TORBA DOLA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...