10 Mayıs 2009 00:00

‘Kriz bankalar için fırsat oldu’

ANKARA Ticaret Odası (ATO), küresel ekonomik krizin tüm sektörleri derinden etkilerken, bankacılık sektörünün, yüksek kredi faizleri ve hemen hemen tüm bankacılık işlem ve hizmetleri üzerinden aldıkları ücret ve komisyon gelirleriyle krizin etkisini diğer sektörlere yüklediğini savundu

Paylaş

ANKARA Ticaret Odası (ATO), küresel ekonomik krizin tüm sektörleri derinden etkilerken, bankacılık sektörünün, yüksek kredi faizleri ve hemen hemen tüm bankacılık işlem ve hizmetleri üzerinden aldıkları ücret ve komisyon gelirleriyle krizin etkisini diğer sektörlere yüklediğini savundu.
ATO’dan yapılan açıklamada, ATO’nun Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) ve bankalardan derlediği verilerin, “yıllık yüzde 9-11 faiz oranıyla mevduat toplayıp, yüzde 30’a ulaşan kredi faizleriyle bu parayı satan bankaların, yüksek orandaki faiz marjıyla karını önemli ölçüde artırdığını” gösterdiği ifade edildi.
Bankaların 2008 yılında ücret ve komisyon geliri 2,5 milyarı buldu. Bankacılık sektörü 2008 yılında 10 milyar liralık, bu yılın ilk iki ayında ise 1,6 milyar liralık hizmet geliri elde etti. Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, “Bankaların karı reel sektörün zararı.
Sektörde 10’a alınan malın 30’a kadar satılması bankacılık değil, fırsatçılık” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Liman işçisine polis saldırısı

SONRAKİ HABER

Karpuzcunun umudu sular altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...