10 Mayıs 2009 00:00

‘Ne geçmiş tükendi, ne yarınlar’

BES İstanbul Şubeleri düzenledikleri şenlikle moral tazelediler. Salon Figaro’da yapılan şenliğe katılan BES üyesi emekçiler, bir arada olmanın verdiği mutlulukla sohbet edip türküler eşliğinde coşkulu bir gece geçirdiler

Paylaş

BES İstanbul Şubeleri düzenledikleri şenlikle moral tazelediler. Salon Figaro’da yapılan şenliğe katılan BES üyesi emekçiler, bir arada olmanın verdiği mutlulukla sohbet edip türküler eşliğinde coşkulu bir gece geçirdiler.
TRT sanatçıları Kemal Kaplan, Gülcan Kaya, Tuğrul Şam ve Cengiz Özkan’ın yanı sıra Hüseyin Turan’ın da katıldığı gecenin açılış müziklerini üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Klasik Trio isimli grubu yaptı.
Geceye Hayat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Aydın Çubukçu, Evrensel Gazetesi İşçi-Sendika Servisi Editörü Muzaffer Öztürk, Birgün Gazetesi yazarı İbrahim Aydın ve Yön Radyo Genel Müdürü Yüksel Kılıç konuk olarak katıldı.
ORTAK GÜÇ VE İRADEYE SAHİBİZ
Gecede konuşan BES Genel Başkanı Osman Biçer, “Eşit işe eşit ücret” talebinin sendikanın nişanesi olduğunu ve bu talepten asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.
“Bu ülkede yeniden yapılanma dedikleri neolibelarizmin Türkiye’deki tüm kamusal alanı tarumar ettiği döneme dair söylediğimiz sözler vardır. Bunlardan birisi de meslek hastalıklarıdır. Biz dedik ki masalarımızın başında ölüyoruz, kalp krizi geçiren arkadaşlarımız oldu. Bundan kısa bir süre önce bu talep için iş bıraktığımızda Ankara’da emekli sandığı genel müdürlüğünde bir yol arkadaşımız vefat etti” diyen Biçer, çalışma koşullarının düzeltilmesi için mücadele yürüttüklerini dile getirdi. Uzun bir süredir baskı, ceza ve sürgünlerle uğraşan üyelerinin olduğuna değinen Biçer, bu baskıların hepsini aşacak ortak güç ve iradeye sahip olduklarını ifade etti. Özellikle yargı emekçileri ilgilendiren 3717 sayılı yasa tasarısı ve gelir idaresinin yeniden yapılandırılması tartışmalarında çalışanların ücret ve çalışma koşullarının düzeltilmesi göz ardı edilirse sorunu çözecek iradeyi kendilerinin göstereceğini söyleyen Biçer, taleplerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.
Siyasal iktidarın uygulamalarına itiraz ettiklerini belirten KESK Genel Başkanı Sami Evren, gelir dağılımındaki adaletsizliğe, yanlış kamusal istihdama ve demokratik olmayan davranışların karşısında olduklarını ifade etti.
Sadece konuşmak değil koca bir yaşam için çalışmak gerektiğini belirten BES Kilis Temsilcisi Gıyasettin Aslan, “Baskı, yıldırma, sindirme politikalarına karşı yılgınlık yok direniş var inancıyla hepinizi selamlıyorum” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Masaüstü’nde Çelebiler tartışıldı

SONRAKİ HABER

EMEP İsdemir işçilerinin yanında olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa