28 Mayıs 2009 00:00

Mersin’de festival sürüyor

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin dünyaca ünlü Carmina Burana ve ‘SYNC’ isimli performansları Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, Mersin Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Paylaş

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin dünyaca ünlü Carmina Burana ve ‘SYNC’ isimli performansları Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, Mersin Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.
Müziğini ünlü Alman Besteci Carl Orff, koreografisini ise Arjantinli Mauricio Wajnrot’un yaptığı Carmina Burana’yı sahneleyen Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları iki saatlik nefes kesen bir serüvene imza attı. Bir yandan yeryüzünün kötülükleri, geleneklerin yitişi; diğer taraftan baharın güzellikleri aşk ve mücadeleyi bale ve modern dansın adımlarıyla izleyenlere sunan Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları izleyenlere görsel bir şölen yaşattı.
Etkinliğin diğer bölümü ise müziklerini Ludovico Einaudi’nin hazırladığı Nils Christie’nin yaratısı
“SYNC” isimli performanstan oluşuyordu. Sanatçılar bu performanslarını da Brezilya stili vurmalılar, Hint ve Kızılderili motifleri eşliğinde bedenin sınırlarını zorlayarak seyirciye ulaştırdı. Gösteriyi izleyen 650 Mersinli, sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.
MERSİN İÇİN BÜYÜK ATILIM
Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni Zeynep Odabaşı konser sonrası yaptığı açıklamada, Mersin seyircisinin ilgisinden çok etkilendiğini belirterek, “Çok önemli bir festival. Festivalin Sanat Danışmanı Remzi Buharalı’nın davetine özellikle teşekkür ediyoruz. Bize bu fırsatı verdiler ve biz de Mersin seyircisine binbir emekle hazırladığımız gösterimizi sunma fırsatı bulduk” dedi. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Sanat Danışmanı Remzi Buharalı da, Mersinliler’in sanata olan ilgisinden memnun oldukları belirterek şunları söyledi: “Fazıl Say gibi dünya çapında bir piyanistimiz Kızkalesi’nde, yani adanın üzerinde bir kalede konser vererek dünyada eşine rastlanmayacak bir konsere imza attı. Gitar Üstadı Al Di Meola’nın Mersin’e geliş fırsatını kaçırmak istemeyen sanatseverler büyük bir virtüözü dinlemenin keyfini yaşadı. Hemen ardından ülkemizin ilk bale topluluğu Anakara Devlet Opera ve Balesi’nin değerli sanatçıları festivalimize katıldılar ve performansları dakikalarca ayakta alkışlandı. Mersin şehri artık diğer etkinliklerle birlikte İstanbul, İzmir ve Ankara gibi metropollerle yarışır oldu. Festival Mersin için önemli bir atılımdır.”
Festival, 2 Haziran’da son bulacak.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

HAYATIN İÇİNDEN

SONRAKİ HABER

Altıok yalnız bırakılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...