29 Mayıs 2009 00:00
Diyarbakırdan silahlar sussun çağrısı
DİYARBAKIRda 72 kitle örgütü ortak bir açıklama yaparak Kürt sorununda Barış ve çözüm istiyoruz dedi.
Diyarbakırdaki kitle örgütleri, 1 Haziranda sona erecek çatışmazlık sürecinin devam etmesi ve Kürt sorununun demokratik barışçıl yöntemlerle çözülmesi için Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Lokalinde basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün Kürt Sorunuyla ilgili açıklamalarıyla başlayan tartışmaların ardından aralarında sendikaların, derneklerin, kadın örgütlerinin, meslek odalarının ve iş adamları kurumlarının bulunduğu 72 kitle örgütü Kürt Sorununun barışçıl yöntemlerle çözülmesinin önemine dikkat çektiler.
72 kurum adına ortak açıklamayı yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Akatar, Çukurcada 6 askerin yaşamını yitirmesi olayına ve KESK merkezine yapılan baskına değinerek, Yapacağımız açıklamanın önemi bu iki olayda dahi görülebilir. Kürt sorunu bir an önce çözülmelidir dedi.
SÜREÇ TAKİP EDİLECEK
Aktar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün açıklamalarının olumlu bir tartışma başlattığını belirtti. Barış rüzgarının umutları arttırdığını ve sorumluluk sahibi tüm çevrelerin bu sürece katkı sağlaması gerektiğini vurgulayan Aktar, Bu dönemleri geçmişte olduğu gibi bugünde engellemek isteyen kesimler olabileceği unutulmamalıdır. Tam da bu dönemde operasyonların yoğunlaşmasının barış sürecine katkı sağlamayacağını, süregelen ateşkes sürecinin devamını zorlaştıracağını da ifade etmek istiyoruz.dedi. Çatışmasızlık ortamının yaratılması gerektiğini ifade eden, Aktar, PKKde bu döneme katkı sağlaması gereken taraflardandır. Bu bağlamda daha önce 1 Hazirana kadar olan ateşkes ve çatışmasızlık tarihini uzatmasının gerekliliğini önemsiyoruz. Devletin kurumlarının, hükümetin ve muhalefet partilerinin de bir bütün olarak güven verici, kararlı adımlar atması artık bir zorunlulukturdedi. Bu açıklamada imzası bulunan kurumlar olarak bu sürecin takipçisi olacaklarını söyleyen Aktar, Herkesi sorumluluk bilinciyle hareket etmeye çağırıyoruz. Barışın ve çözümün dili hakim olsun. Silahlar sussun, insanlar konuşsun. Artık bu ülkenin çocukları ölmesindiye kaydetti. (Diyarbakır/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et