31 Mayıs 2009 00:00

Antalya’da yabancılardan taş ocağı eylemi

ANTALYA’nın Kaş ilçesi Gökseki köyü ve civarında yaşayan yabancı uyruklular, yakınlarında bulunan taş ocağında patlatılan dinamitlerden dolayı evlerinin zarar gördüğünü belirterek eylem yaptı.

Paylaş

ANTALYA’nın Kaş ilçesi Gökseki köyü ve civarında yaşayan yabancı uyruklular, yakınlarında bulunan taş ocağında patlatılan dinamitlerden dolayı evlerinin zarar gördüğünü belirterek eylem yaptı.
KORKU DOLU ANLAR
Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü’nün (DLH) Makyol firmasına ihale ettiği limanın yapımı için açılan taşocağında patlatılan dinamitler, çevrede oturan yabancılara eylem yaptırdı.
Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, İskoçya, İsviçre ve İsveçli yabancıların ikamet ettiği Gökçeören köyü Gökseki Mahallesi sakinleri patlamalardan dolayı korkulu anlar yaşadığını bildirdi.
Geçtiğimiz hafta 120 kilo dinamitin patlatıldığı öne sürülen taşocağına yakın mesafelerdeki konutlarda hasar meydana geldiği iddia edildi. Kaş- Kalkan karayolunda bulunan taşocağına gelen yüze yakın mahalle sakini, kamyon ve iş makinelerinin ocağa giriş çıkışına engel olmak için eylem yaptı. Olay yerinde bulunan jandarma yetkilileri Gökseki sakinlerine ocağının yasal olarak çalıştığını belirterek, eyleme son vermelerini istedi. Bunun üzerine eylemciler, Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz’ın olay yerine gelmesini ve kendilerine çalışmanın durdurulması konusunda teminat vermesini istedi.
AĞAÇLANDIRILACAK
Eylemciler, jandarma ekipleriyle birlikte firmanın proje sorumlusu Osman Almaz’la bir görüşme yaptı. Görüşmede ocaktaki patlamaların sona ereceği sözünü veren firma yetkilisi Almaz, ocağın bulunduğu alanın doldurularak ağaçlandırılacağını belirtti. Bunun üzerine dağılan eylemciler, Gökseki’de yeniden bir araya gelerek patlamaların sürmesi durumunda hukuki yollardan mücadeleyi sürdürme kararı aldı.
Gökseki köyü muhtarı Bayram Bayır, patlamalardan dolayı bazı evlerin bahçe ve balkonlarına kaya parçalarının fırladığını söyledi. Bayır, patlamaların sürmesi durumunda yasal yollardan mücadele edeceklerini ifade etti.
ÇALIŞMALAR DURDU
5 yıl önce Gökseki’de ev yaparak buraya yerleşen İngiliz Richard ve Gwen Gill çifti, taşocağında yapılan dinamitli çalışmadan olumsuz etkilenen yabancı ailelerden biri. Yunanistan’ın Meis adasına bakan evlerine yüzme havuzu yapan İngiliz çift, geçtiğimiz hafta taşocağında patlatılan dinamitlerin ardından havuzlarının çatladığını anlatarak yaşadıkları korku dolu anları “savaş gibiydi” sözleriyle özetledi.
Konuyla ilgili bir ekip oluşturarak durumun yerinde incelenmesinin sağlanacağını ifade eden Makyol yetkilileri ise bundan sonra Gökseki’deki ocakta taş çıkarma işleminin olmayacağını duyurdu.
(Antalya/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

Korkak

SONRAKİ HABER

Ne umdular ne buldular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa