31 Mayıs 2009 00:00

Belediye-İş büyükşehir çatısına pankart astı

HİZMET-İŞ’e verilen meclis salonunun kendilerine verilmemesi üzerine tepki göstermek amacıyla belediye binası önündeki merdivenlerde Temsilciler Kurulu’nu yapmak isteyen Belediye-İş’liler, buna da izin verilmeyince belediye çatısına pankart asarak oturma eylemi yaptılar.

Paylaş

HİZMET-İŞ’e verilen meclis salonunun kendilerine verilmemesi üzerine tepki göstermek amacıyla belediye binası önündeki merdivenlerde Temsilciler Kurulu’nu yapmak isteyen Belediye-İş’liler, buna da izin verilmeyince belediye çatısına pankart asarak oturma eylemi yaptılar.
Belediye-İş, Büyükşehir Belediyesi eliyle yürütülen sendika değiştirme operasyonuna karşı mücadeleye devam ediyor. Hizmet-İş’e tahsis edilen Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nun yapılan resmi başvurulara rağmen kendilerine verilmemesi üzerine belediye binası önündeki merdivenlerde Temsilciler Kurulu toplantısını yapmak isteyen Belediye-İş üyelerine, polis müdahale etti. Bu sırada Büyükşehir Belediyesi çatısına çıkan işçiler pankart açtı. “Baskı ve tehditle değil özgür irade ile sendika seçmek istiyoruz” yazılı pankartı açan işçilere müdahale eden güvenlik görevlileri, onları çatıdan indirdi. Bunun üzerine toplantı yapmalarına izin verilene kadar belediye önünde oturma eylemi yapma kararı olan Belediye-İş üyesi işçiler, Büyükşehir’in yanlı tutumunu bir kez daha protesto ettiler.
İŞVEREN ALENEN
TARAFLI
Burada basın açıklaması yapan Belediye-İş Eğitim ve Basın Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan, “Biz burada 25 kişiyiz, memurlar 50 kişi, belki bir 50 kişi de belediye görevlileri. Biz demokratik tepkimizi göstermeye geldik. Ya sizin yaptığınızın adı nedir” diye sordu. Özkan, “Büyükşehir ve İSU’da müdür ve şeflerin işçileri zorla yandaş sendikaya üye yapmaları, toplantılar düzenlemeleri yetmedi. Büyükşehir meclis salonu yetkisiz sendikaya tahsis edilerek mesai saatleri içerisinde işçiler toplantıya götürüldü. Salonun tahsisi konusunda yazılı bir başvuru olmamasına rağmen salon tahsis edildi. Yetkili sendika olarak yazılı başvurmamıza rağmen maalesef tarafımıza olumsuz cevap verilmiştir. Bu da işverenin aleni taraflılığına yeni bir boyut katmıştır” dedi.
YILDIRMAYA
ÇALIŞIYORLAR
Geri dönüşler nedeniyle artan baskıların durdurulması için görüşmeler yaptıklarını belirten Özkan, “Müdür ve şeflerin, işçileri yandaş sendikacıları dinlemeleri konusunda zorladıklarını belirtmiş ve yetkililerden bu uygulamaya son vermelerini istemiştik. Bu demokratik talebimize karşılık faşizan bir uygulamayla karşılaştık. Gebze İtfaiyesi’nde görev yapan yönetim kurulu üyemiz İbrahim Çınar, Karamürsel Yalakdere İtfaiye Müfrezesi’ne gündüzcü olarak sürüldü. Toplusözleşmenin 9/A maddesinde yer alan ‘Yönetici ve temsilcilerin fiilen çalıştıkları işyerleri rızaları dışında değiştirilemez’ hükmü çok nettir. Bu maddeye rağmen kendisine sürgün yazısı ile gözdağı verilmek istenmiştir. Amaç, yöneticimiz üzerinden işçilere korku yaymaktır. Bu ucuz numaralar konusunda Belediye-İş Sendikası çok tecrübelidir. Bizi işçilerin özgür iradeleri dışında hiçbir güç engelleyemez” diye konuştu.
Temsilciler Kurulu, engellemeler nedeniyle temsili olarak yapıldı. Kurul, açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde dağıldı. (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Desa patronuna çağrı

SONRAKİ HABER

MAYTEKS İŞÇİSİNEKÖLELİK TEKLİFİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...