01 Haziran 2009 00:00

Saldırılar KESK’i durduramayacak

KESK’in binasının basılıp, saatlerce aranması, KESK ve Eğitim Sen Kadın Sekreterlerinin de aralarında bulunduğu 35 sendikacının gözaltına alınması Ankara’da önceki gün akşam da oturma eylemi ile protesto edildi. KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, saldırıların KESK’i durduramayacağını söyledi.

Paylaş

KESK’in binasının basılıp, saatlerce aranması, KESK ve Eğitim Sen Kadın Sekreterlerinin de aralarında bulunduğu 35 sendikacının gözaltına alınması Ankara’da önceki gün akşam da oturma eylemi ile protesto edildi. KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, saldırıların KESK’i durduramayacağını söyledi.
KESK Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda, KESK ve bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri; Ankara’daki emek ve demokrasi güçlerinin de destek verdiği oturma eylemi önceki gün akşam 17.00-200 saatleri arasında Milli Müdafaa Caddesi Güvenpark yanında yapıldı. “KESK’le Dayanışma Kürsüsü”nün de oluşturulduğu oturma eyleminde sık sık “KESK’e uzanan eller kırılsın”, “KESK’e dokunma” sloganları atıldı.
KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, arkadaşları gözaltına alınırken kötü muamele ile karşılaştıklarını, bir takım haberlerin yandaş medyaya istihbarat örgütleri tarafından servis edilerek, baskının, PKK operasyonu gibi gösterilmek istendiğini söyledi.
20 YILLIK MÜCADELE
Konuşmasında,
KESK’in, 20 yıllık sendika hak ve özgürlük mücadelesi veren büyük bir emek örgütü olduğunu belirten Şimşek, baskın ve gözaltıları, “Jandarma istihbaratının yetkisiz, hukuk tanımaz girişimi” olarak nitelendirdi. Kadın çalışmalarının da hedef alındığını, kadın hareketinin gelişmesinde KESK’in payının bir takım güç odaklarını rahatsız ettiğini belirten Şimşek, onun için de saldırıya KESK ve Eğitim Sen Kadın Sekreterliklerinden başladıklarını söyledi.
Üç gündür gösterilen dayanışmaya teşekkür eden Şimşek, bu dayanışmanın bir yerlere mesaj olacağını ifade etti. Şimşek, “KESK’in emek, barış, özgürlük ve kardeşlik yolundaki mücadelesinin devam edeceğini, biçimi ne olursa olsun saldırıların KESK’i durduramayacağını” söyledi.
Şimşek’in sözleri alkış ve sloganlarla karşılandı.
Eğitim Sen’in “Ana Dili Sempozyumu”na gelen, Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda, Avusturya, Valencia, Bask bölgesi, Almanya ve İngiltere’den eğitim sendikaları temsilcileri de alana gelerek KESK’e destek verdi, bu saldırıyı kınadıklarını, üyelerine anlattıklarını söylediler.
KESK’E DESTEKLER
Daha sonra KESK’in oturma eylemine destek veren dost örgüt temsilcileri söz alarak, KESK’le dayanışma duygularını dile getirdiler. TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara İl Başkanı Selma Gürkan, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız’ın yaptığı konuşmaların ardından ÖDP, TKP, SDP, Sosyalist Parti, Halkevleri’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda parti ve kurum temsilcileri de destek mesajları verdi.
Oturma eylemi KESK Genel Başkanı Sami Evren’in, mücadelenin büyüyerek süreceği mesajıyla sona erdi. (ANKARA)

MAHKEMEDEN OPERASYON SAVUNMASI
KESK’e yönelik operasyon kararını veren İzmir Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi, gözaltı ve baskınların Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uygun olduğunu iddia etti.
Önceki gün İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan operasyonlarla sendikacıların evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınmasının ardından gelen tepkiler üzerine operasyon kararını veren İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi açıklama yapmak zorunda kaldı. Arama ve baskınların “Demokrasi için gerekli olduğunu” savunan mahkeme, operasyonun AİHM kararıyla sözleşme hükümlerine uygun olduğunu iddia etti. Mahkeme, KESK’lilerin gözaltına alınmasının, “kamu güvenliği, dirlik ve düzenin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması için yapıldığını” öne sürdü. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Gün doğumundan, günbatımına kadar...

SONRAKİ HABER

Pendik Kavakpınar işsizlikten kıvranıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...