01 Haziran 2009 00:00

Diyarbakır’da görkemli festival finali

DİYARBAKIR’da düzenlenen 9. Kültür Sanat Festivali on binlerce kişinin hep bir ağızdan söylediği şarkılarla sona erdi. Birçok sanatçının sahne aldığı final konserinde Aram Tigran gecenin sürpriziydi.

Paylaş

DİYARBAKIR’da düzenlenen 9. Kültür Sanat Festivali on binlerce kişinin hep bir ağızdan söylediği şarkılarla sona erdi. Birçok sanatçının sahne aldığı final konserinde Aram Tigran gecenin sürpriziydi. Festival kapanış konuşmasını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir festivalin karpuzla özdeşleştirmek istenmesini eleştirdi.Festival finali “toplumsal barış” yürüyüşüyle başladı. DTP Eş başkanları, milletvekilleri, aydın, sanatçı ve siyasetçininde aralarında bulunduğu binlerce kişi Parkorman’da buluşarak, konserin yapılacağı Diclekent Bulvarı’na yürüdü. Konserde ilk olarak MKM’ye bağlı Diyarbakır, Batman, Cizre ve Kızıltepe Çocuk Koroları sahne alarak söyledikleri şarkılar ile kitleyi coşturdu. Türkiye Barış Meclisi adına konuşan Murat Çelikkan, barışa dair ısrarlarından vazgeçmeyeceklerini söyleyerek, bütün zorluklara rağmen barışın sağlanabileceğini kaydetti. MKM’ye bağlı Şahiya Stranan sahne aldı.
KARPUZ SEMBOL
OLMAZ
Büyük bir coşkuyla sahneye çıkan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, Kürt halkının daha düne kadar sadece karpuz festivalleriyle özdeşleştirilmeye çalışmasını eleştirerek,“Halkımızın sembolü dilidir, kimliğidir, varlığıdır” dedi. Baydemir konuşmasını bitirdikten sonra festivalin sürpriz Sanatçısı Aram Tigran’ı “Stranbêjlerin Piri” sıfatıyla sahneye davet etti. DTP Eş Başkanı Emine Ayna’nın konuşma yapmaya hazırlanırken, Büyükşehir Belediyesi’nin festivalin canlı yayınlanması için 4 günlüğüne sözleşme imzaladığı İHA, polis ekiplerinin girişimiyle canlı yayını kesti. Ayna, yayının kesilmesini eleştirdi. AKP’yi eleştiren Ayna, Kürt sorunun çözümü için anayasal güvencenin sağlanması gerektiğini söyledi. Sahne alan sanatçıların seslendirdiği ezgilerle son buldu. (DİYARBAKIR )
ÖNCEKİ HABER

ÖSS hasta ediyor

SONRAKİ HABER

Somut adımlar atma zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...