01 Haziran 2009 00:00

Belgeselini hazırla gel

1001 BELGESEL Film Festivali 4-11 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. İlki 1997 yılında yapılan festival “toplumsal hafıza boşluklarının doldurmak ve kültürel sürekliliği sağlamak” amacını taşıyor.

Paylaş

1001 BELGESEL Film Festivali 4-11 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. İlki 1997 yılında yapılan festival “toplumsal hafıza boşluklarının doldurmak ve kültürel sürekliliği sağlamak” amacını taşıyor. Belgesel Sinemacılar Birliği tarafından bu yıl gerçekleştirilecek olan 12. Festival’de dünyadan “1001” belgeselin 1001 kapı açacağı ifade ediliyor. Belgesel Sinamacılar Birliği bir çağrı yayınlayarak başvuruları başlattı. Çağrıda şu ifadeler yer aldı: “Başlangıcından bu yana yarışma bölümü bulunmayan Festivalimizde başvuran tüm filmler, geniş katılımlı toplu izleme grupları tarafından titizlikle inceleniyor; sinemanın evrensel dili ve belgesel sinemada önemsediğimiz etik / estetik yaklaşımlar açısından değerlendiriliyor.
12. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, dünya insanlarının kendilerini ifade edebilmelerinin- kendileriyle yüzleşmelerinin- birbirlerini anlayabilmelerinin ana araçlarından biri olan Belgesel Sinema’yı, gerçeklik arayışının estetiği ve geleceği tasarlamanın yaratıcı yolu olarak tanımlıyor. Sivil ve bağımsız kimliğiyle Festival, doğal denge içinde diğer varlıklara saygılı “insanı odağına alıyor ve daha yaşanabilir bir dünya için insan hakları mücadelesini destekliyor. Dünyanın ortak sivil tarihine ve kültürel mirasına katkılar sunan belgesellerinizi ve siz değerli belgesel sinemacıları sonbaharda İstanbul’a bekliyoruz. Birbirimizi tanımak ve öykülerimizi paylaşmak için.” (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Şili’den devrimci bir oyuncu

SONRAKİ HABER

Bakanın ilk icraatı Sansür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...