01 Haziran 2009 00:00

Şili’den devrimci bir oyuncu

ŞİLİ’de askeri darbe dönemini anlatan bir çok filmde yer alan Oyuncu Manuela Martelli Türkiye’de. Şili’nin Ankara Büyükelçiliği ile Ankara Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Şili Film Haftasında Martelli’nin, Şili’deki politik sinemanın önemli örneklerinden biri olan “Machuca” filmi izlenecek.

Paylaş

ŞİLİ’de askeri darbe dönemini anlatan bir çok filmde yer alan Oyuncu Manuela Martelli Türkiye’de. Şili’nin Ankara Büyükelçiliği ile Ankara Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Şili Film Haftasında Martelli’nin, Şili’deki politik sinemanın önemli örneklerinden biri olan “Machuca” filmi izlenecek. Martelli bu girişimi ile iki ülke arasında sinema ile canlanan kültür ve sanat köprüsünün daha da büyüyeceğine inandığını söyledi.
Machuca filminde Allende hükümetini deviren kanlı askeri darbenin tanıkları olan iki çocuğun hikayesi anlatılıyor. Sanatçı Martelli, “Okul yıllarında sinemaya başladım. Daha sonra güzel sanatlar ve tiyatro eğitimi aldım. Burada Türk sinemacılarla tanışarak onlarla ortak projeler gerçekleştirme yolunda ilk adımları atmayı hedefliyorum” dedi.
Şili Filmleri haftası, Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilecek etkinlikler ile devam edecek. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

SONRAKİ HABER

Belgeselini hazırla gel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...