02 Haziran 2009 00:00

Vali Muammer Güler bildiğiniz gibi

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, vahşi bir şekilde öldürülen Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut’a tepki gösterdi.

Paylaş

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, vahşi bir şekilde öldürülen Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut’a tepki gösterdi. Güler, yapılan haberlerle ilgili basını suçladı, Karabulut’un acısını kullanmaya çalışan çevreler olduğunu ileri sürdü.
Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın “Kızına sahip çıksaydı” şeklindeki açıklamalarına haklı tepkisini dile getiren Karabulut’a sitem etti. Basında yer alan haberlerin, yapılan tartışmalar ve yorumların, soruşturmayı etkileyebileceğini ileri süren Güler, cinayetin ‘magazin basınına düştüğünü’ savundu.
KULLANILIYORMUŞ!
Polisin, cinayetin çözülmesi elinden gelen tüm imkanları kullandığını söyleyen Güler, konunun hassasiyet gösterilmiyormuş gibi bir noktaya taşınmak istendiğini öne sürdü. Karabulut ailesinin sabırlı olmasını isteyen Güler, “Hem babasına, hem de bunu kullanmak isteyen kişilere sesleniyorum; Adli Tıp raporu, soruşturma konusu olan ve belki de bir kısmı hazırlık safhası olarak gizli kalması gereken konulara her gün basında yorum üstüne yorum yapılıyor. Eksik bilgiler, yanlış bilgiler ve yanlış varsayımlar esas alınarak, ortada olmayan bir şey, bir belge, bir bulgu üzerinden defalarca yorum yapılıyor. Elbette gelişmeler var ama dünden bugüne ‘hemen yakaladım, hemen getirdim’ diye bir şey yok. Araştırılıyor. Devlet, üzerine düşen bütün görevleri yapıyor” diye konuştu.
RUSYA’DAKİ ‘CEM’ AĞABEYİ ÇIKTI
Öte yandan Cem Garipoğlu’nun, Rusya’da yaşayan ağabeyi Levent Garipoğlu aralarındaki benzerlik nedeniyle üç kez gözaltına alındı. Bir kez restoranda yemek yerken iki kez de dışarıda dolaşırken, gelen “Cem Garipoğlu burada” ihbarları üzerine Rus polisinin alarma geçtiği ve Cem Garipoğlu zannettikleri Levent Garipoğlu’nu apar topar gözaltına aldıkları belirtildi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Sinan ve Nâzım anıldı

SONRAKİ HABER

Tabloyu kim düzeltecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...