02 Haziran 2009 00:00

Dövdüler gözaltına aldılar inkar ettiler

BU yılki 1 Mayıs’ın iki sembol dayak görüntüsü vardı. İlki, bir evin camından gizlice çekilmiş kamera kaydıydı.

Paylaş

BU yılki 1 Mayıs’ın iki sembol dayak görüntüsü vardı. İlki, bir evin camından gizlice çekilmiş kamera kaydıydı. Kayıtta; Öztürk Aladağ adlı genç beş polis tarafından evire çevire dövülüyor, sonra da gözaltına alınıyordu. İkinci görüntü ise iki polisin kolunda götürülen Naciye Kaplan’a ait gazete fotoğrafıydı. Aynı sokakta gözaltına alınan, hem o sırada hem de Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü’nde dövüldüklerini öne süren iki mağdura ait kayıtlar, ‘kayıt dışı gözaltının’ kanıtı oldu. Çünkü, dört polisin soruşturulduğu dosyada, ne Kaplan’a ne de Aladağ’a ait bir yakalama tutanağı ve gözaltı kaydı var.
İKİSİNİN DE KANITI VAR
2 Mayıs’ta görüntü kaydını alan Aladağ, omzu ve alnındaki morartıları saptayan sağlık raporuyla birlikte Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı’na gidip şikayetçi oldu.
Aynı sokakta gözaltına alınan bir diğer kişi 22 yaşındaki Naciye Kaplan’dı. Kaplan, 8 Mayıs’ta verdiği ifadesine kanıt olarak gazetelerde yayımlanan bir fotoğrafını sunuyordu. Fotoğrafa göre Kaplan, koluna girmiş, biri maskeli iki polisçe götürülüyordu.
DOSYALAR BİRLEŞTİRİLDİ
Kaplan, fotoğraf öncesi ve sonrasını anlattı ve polislerin kendisini jop ve tekmelerle dövdüğünü ağza alınmayacak hakaretlerde bulunduğunu anlattı. Kaplan’ın sağlık raporunda ise boyun hareketlerinde kısıtlılık, sol meme altında ağrı, her iki bacakta, sol diz kapağı ve baldırında morluk, sağ bileğinde şişlik, sol şakağında morluk saptandı. Kaplan, raporla birlikte 8 Mayıs’ta şikayette bulundu. İki dosya 13 Mayıs’ta birleştirildi. Aladağ’ın kanıtı kamera kaydı, Kaplan’ınki gazete kupürleriydi.
KOMİSER’DEN İTİRAF
Soruşturma kapsamında 1 Mayıs’ta o bölgede görev yapan polislerin listesi üzerinden teşhis yapıldı. Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şubesi’nde komiser yardımcısı olan N.M.D, bu şubede polis olarak görev yapan V.T. ile Beyoğlu Emniyeti’nde görevli A.A. ve K.G. teşhis edildi. D. ifadesinde, “Yüzü açık fotoğrafı gözüken kişi benim. Görüntü çekildikten sonra bayanı başka ekibe teslim ettim. Sonra olanları bilemem” dedi.
Bu ifadeye, kamera kaydına ve gazete fotoğraflarına göre gözaltına alındıkları anlaşılan Aladağ ve Kaplan’a ilişkin gözaltı kaydı bulunmadığı ve yakalama tutanağı da tutulmadığı ortaya çıktı. Böylece bu kanıtlar, ‘kayıt dışı gözaltının’ kanıtı oldu. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

14 KESK’Li TUTUKLANDI iŞYERLERi AYAKTA

SONRAKİ HABER

Cep telefonu bomba gibi patladı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...