02 Haziran 2009 00:00

Ergenekon’da sıra Alemdaroğlu’nun

ERGENEKON davasının dünkü duruşmasında hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Tutuksuz Sanık Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu savunmasına başladı.

Paylaş

ERGENEKON davasının dünkü duruşmasında hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Tutuksuz Sanık Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu savunmasına başladı.
Klasörlerle kürsüye gelen Alemdaroğlu, “Ne bir terör örgütü üyesiyim, ne de yasa dışı bir faaliyette bulundum” dedi. Alemdaroğlu, “Ordu Göreve” pankartının açılması olayına ilişkin ise, “Cumhuriyet’in 80. kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen bir yürüyüştür. Bu yürüyüşte ‘Ordu göreve’ pankartını açan öğrencilerin benim üniversitemde olması beni kesinlikle bağlamaz” diye konuştu. İstanbul Üniversitesi’nde görev yaptığı süre içinde türbanlı kişilerin üniversiteye girmesine izin vermediğini anlatan Alemdaroğlu, “Evet ben darbe yapmıştım, üniversite de türban yasağını uygulayarak. Daha rektör değilken cerrahi kliniğindeki türbanlı asistanı kütüphaneye göndermiştim. İ.Ü.’derektör olarak göreve başladığımda çağdaş üniversitenin kapalı ve açık alanındaki görüntü o tarihte bir bakıma İran üniversitelerini andırıyordu. Türban yasağı yaparak sabıkalı oldum. Savcıların her suçu bana yüklemelerinin ardındaki asıl amaç; benim türban sabıkamdır” şeklinde konuştu. Dava kapsamında yargılanan 86 kişiden 5-6’sını tanıdığını öne süren Alemdaroğlu, “İlhan Selçuk ve Doğu Perinçek’i tanırım. Görüşmelerimiz ise örgüt faaliyeti olarak değerlendirilecek nitelikte değildir” dedi. Veli Küçük’le, İlhan Selçuk arasında irtibat sağladığı suçlamasını reddeden Alemdaroğlu, Küçük, Sevgi Erenerol ve Muzaffer Tekin’i duruşmalarda tanıdığını iddia etti. Alemdaroğlu’nun yazılı olarak hazırladığı 100 sayfayı aşkın savunmaya önümüzdeki günlerde de devam edilecek.

ÖNCEKİ HABER

DİSK’ten anayasa taslağı

SONRAKİ HABER

Araziler topraksız köylüye dağıtılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...