02 Haziran 2009 00:00

TAŞERONLAŞTIRMAYA KARŞI İŞ BIRAKTILAR

MİLAS’ta bulunan Güney Ege Linyitleri İşletmesi Yeniköy Linyitleri Müdürlüğü’nde çalışan işçiler taşeronlaştırmaya karşı bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Paylaş

MİLAS’ta bulunan Güney Ege Linyitleri İşletmesi Yeniköy Linyitleri Müdürlüğü’nde çalışan işçiler taşeronlaştırmaya karşı bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Eyleme Maden-İş sendikası üyesi 380 işçi katıldı.
Yeniköy Linyitleri Müdürlüğü şantiye binası önünde toplanarak döviz ve sloganlarla tepkilerini dile getiren işçiler dışarıdan hizmet alımlarının durdurulmasını ve bu hizmetlerin kadrolu işçiler tarafından yapılmasını istediler. Eylemde konuşan Türk-İş Muğla İl Temsilcisi ve Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, yasalara göre Türkiye Kömür İşletmeleri’nin işlerini kendi personeliyle yapmak zorunda olduğunu söyledi.
SORUNU MÜCADELE ÇÖZER
TKİ’nin geleceği, makinelerin tam kapasite çalışması ve enerji güvenliği açısından asli işleri asli personel ile yapmak istediklerini belirten Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maalesef burada kanunlarımız söylemesine ve alt işveren yönetmelikleri çıkmasına rağmen, asıl işlerimiz personel yetersizliği nedeniyle alt işverenlere devredilmektedir. Yani kısaca, burada kanunlara karşı suç işlenmektedir. Biz kanunlara uyulmasını ve kadrolu işçi alınmasını istiyoruz. Maalesef şimdiye kadar yaptığımız tüm girişimlere rağmen sesimizi ne TKİ duydu ne de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı. Biz ancak mücadeleyle bu sorunu çözeceğimize inanıyoruz.”
Girgin, kamuoyunun ve yöre halkının desteğiyle mücadelelerinin başarıyla sonuçlanacağını bildirdi. MUĞLA
ÖNCEKİ HABER

Eylemler sonuç verdi yemek ücretsiz oldu

SONRAKİ HABER

Türk Metal-patron iş birliği sınır tanımıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa