02 Haziran 2009 00:00

Eylemler sonuç verdi yemek ücretsiz oldu

ÇAPA Tıp Fakültesi’nde yemeklerin ücretsiz olmasını için haftalarca mücadele yürüten, iş bırakma eylemleri yapan sağlık çalışanları kazandı.

Paylaş

ÇAPA Tıp Fakültesi’nde yemeklerin ücretsiz olmasını için haftalarca mücadele yürüten, iş bırakma eylemleri yapan sağlık çalışanları kazandı. Son olarak geçen hafta öğlene kadar iş bırakma eylemi ve yemek boykotu yapan sağlık çalışanları, daha sonra başhekim ile bir görüşme yapmışlardı.
Yapılan görüşmede başhekim, yasaların uygulanacağını ifade etmişti. Sağlık çalışanlarının bu mücadelesi sonuç verdi ve dünden itibaren yemekler ücretsiz hale geldi.
Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklama yapan SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli, yemeklerin ücretsiz olmasıyla birlikte hukuksuz bir uygulamaya son verildiğini ifade etti.
YASAL HAKLAR BİLE MÜCADELEYLE KULLANILIYOR
Genelgede üniversite hastanelerinde de yemeğin ücretsiz olmasının açık bir şekilde yazılmasına rağmen rektörlüğün bu hakkı çiğnediğini belirten Beydilli, ücretsiz yemek hakkını kullanmak için fiili mücadele yürütmek zorunda kaldıklarını kaydetti.
SES’in ve üyelerinin kararlı duruşu sonucunda ücretsiz yemek hakkını kazandıklarını dile getiren Beydilli, “Bu süreç bize şunu gösterdi, yasalarda var olan bir hakkın kullanılması bile mücadele etmeden olmuyor” dedi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

İşsizlerin maaş çilesi

SONRAKİ HABER

TAŞERONLAŞTIRMAYA KARŞI İŞ BIRAKTILAR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...