02 Haziran 2009 00:00

Taliban’ı değil şehri yok ettiler

Pakistan’ın Svat Vadisi’nde Taliban militanlarına yönelik operasyon nedeniyle bölgede yaşam durdu.

Paylaş

Pakistan’ın Svat Vadisi’nde Taliban militanlarına yönelik operasyon nedeniyle bölgede yaşam durdu. Askerler, bölgenin en büyük kenti Mingora’nın kontrolünü Taliban’dan geri aldıklarını açıkladı. Ancak kentten geriye kalan sadece yıkık binalar ve evsiz insanlardı. Ülkedeki yardım görevlileri ve gazeteciler, Mingora’da büyük bir yıkım ve sefalete tanık olduklarını bildirdi.
YİYECEK, SU VE ELEKTRİK YOK
Kentte dükkanlar ve binalar tamamen yerle bir durumda. Üç hafta süreyle ordu ve Taliban güçleri arasında sıkışıp kalan kent sakinleri yiyecek, su ve elektrikleri olmadığını belirterek yardım istiyor. Ayrıca askerlerin Taliban üyesi oldukları şüphesiyle saklandıkları yerlerden çıkan sivillere ateş açtığı söyleniyor.
Uluslararası Kızılhaç Örgütü de Svat Vadisi’ndeki binlerce sivilin acil yardıma ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Kızılhaç’a göre Mingora’daki hastane artık kullanılamayacak durumda. Örgütün Sözcüsü Sebastien Brack, “Svat Vadisi’nin güneyindeki kamplara ve evlerinde, evlerini terk edenleri ağırlayan ailelere önemli oranda insani yardım aktarılıyor.
Resmi rakamlara göre, 2 milyondan fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı” dedi. (DIŞ HABERLER)


TALİBAN MİLİTANLARI400 KİŞİYİ KAÇIRDI

Pakistan’ın kuzeybatısında militanlar 400 kişilik bir grubu kaçırdı. Polis Memuru Mir Serdar, Kuzey Veziristan’daki Razmak Polis Akademisi’nden öğrenci, personel ve akrabalarından oluşan yaklaşık 400 kişinin, akademiden 30 kilometre kadar uzaklıkta çok sayıda militan tarafından kaçırıldığını söyledi. Kaçırılan kişilerin, siyasi yetkili olduğu sanılan bir kişi tarafından bölgeden uzaklaşmaları yönünde telefonla uyarılmaları üzerine, 30 kadar araçla akademiden ayrıldıkları, daha sonra militanların tuzağına düştükleri belirtildi.
TERMİNALDE PATLAMA
Pakistan’ın kuzeybatısındaki Kohat şehrinde bir otobüs terminalinde meydana gelen patlamada ise en az 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Bombanın öğle saatinde kalabalık bir terminalde patlatıldığı kaydedildi. Saldırının, polisin şehirdeki militanlara karşı düzenlendiği operasyonlara misilleme olabileceğini belirtiliyor.
ÖNCEKİ HABER

Kanada’ya Obama duvarı

SONRAKİ HABER

İsrail’e göre Gazze’de kriz yokmuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...