03 Haziran 2009 00:00

Kürt sorununun çözümü için adımlar atılsın

ŞIRNAK Barosu ve Tabip Odası, “Kürt Sorunu” başlıklı ortak bir yazılı açıklama yaptı.

Paylaş

ŞIRNAK Barosu ve Tabip Odası, “Kürt Sorunu” başlıklı ortak bir yazılı açıklama yaptı.
Kürt sorunu konusunda tanımlamanın yapıldığı açıklamada, neden Kürt sorunu denildiği de açıklandı. Kürtlerin cumhuriyet tarihi boyunca yasaklara karşı mücadele ettiği belirtilen açıklamada, “Bu nedenle sorun ‘Kürt sorunu’ değil, ‘Türkiye’de vatandaşlık tanımı sorunu’dur. Tarih, hiçbir sorunun çözümsüz kalmadığını göstermektedir. Siz sorunlarınızı çözemezseniz ya başkaları ortaya çıkar ve sorunu çözmeye talip olur, ya da sorun herkesi bitirir” denilen açıklamada, sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiği belirtildi.
Çözüme yönelik her adımın milliyetçi-marjinal kesimlerce sekteye uğratılmak istendiğine dikkat çekilen açıklamada, PKK’nin tekrar ateşkes süresini uzatmasının yeni bir umut olarak değerlendirilmesi gerektiği belirtilerek, Meclis’te muhalefette bulunan CHP ve MHP’nin sorumluluk alarak, çözüme yönelik politikalar üretmesi talep edildi. Toplumsal travmanın tedavi sürecine geçmesi için ülkedeki şiddet olaylarının sona ermesi gerektiği ifade edilen açıklamada, Kürtler üzerindeki baskıların kalkması için yasal düzenlemeler yapılması gerektiği dile getirildi.
“Baskı ve Kürtler üzerinde baskı yaratan yasal düzenlemelerin derhal düzeltilmesi gerekmektedir” denilen açıklamada, Kürt sorununun çözümü için kitle örgütleri, kanaat önderleri, aydınlar ve sanatçıların, ellerini taşın altına koymaları gerektiği de ifade edildi. (ŞIRNAK)
ÖNCEKİ HABER

Patronların en büyük yardımcısı yasalar

SONRAKİ HABER

Geçici işçiler verilen sözlerin tutulmasını istiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...