03 Haziran 2009 00:00

Tazminata dokunmak genel grev sebebi

DİSK Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Bolu Koru Otel’de bir araya geldi. Toplantı öncesi basına açıklama yapan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi...

Paylaş

DİSK Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Bolu Koru Otel’de bir araya geldi. Toplantı öncesi basına açıklama yapan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, hükümetin Kıdem Tazminatı yerine yeni bir düzenlemeye gitmek istemesine tepki göstererek “Kıdem tazminatı hakkımıza bir oldu bitti yasasıyla saldırıldığı takdirde, bu durum bir genel grev sebebi olacaktır” dedi.
Krize karşı başlatılan “Eve kapanma pazara çık” kampanyasını eleştiren Çelebi, “Alışveriş yapmak için gerekli olan gelirin, işin nasıl sağlanacağı söylenmiyor” diye konuştu. Çelebi, 15-16 Hazira’nın 39. yılının anılacağı bu günlerde işsizliğe karşı, işten atılmalara karşı, sendikal hak ve özgürlükler için kampanyalar örgütleyeceklerini bildirdi. Çelebi, “kriz ve sendikal haklar için mücadele birlikteliğin sağlanması”nın ve demokratik Anayasa’nın önümüzdeki dönemin en önemli konusu olduğunu vurguladı.
Kürt sorununa da değinen Çelebi, “Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü konusunda cesaretli adımlar da atılmalıdır” dedi. Çelebi KESK’e yönelik baskıları da kınadı. (BOLU)
ÖNCEKİ HABER

Avrupa sandık başında

SONRAKİ HABER

Emekli-Sen TİED’le eşit statü istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...