03 Haziran 2009 00:00

Kudüs’te bir Arap öldürüldü

KUDÜS’ün merkezinde, Yahudi bir yerleşimci bir Arabı öldürdü, bir kişiyi de ağır yaraladı. Saldırgan gözaltına alındı.

Paylaş

KUDÜS’ün merkezinde, Yahudi bir yerleşimci bir Arabı öldürdü, bir kişiyi de ağır yaraladı. Saldırgan gözaltına alındı. İsrail ordu radyosunun verdiği habere göre Eski Kent’in Caffa Kapısı yakınlarında meydana gelen olayda, her iki kişiye de çok yakın mesafeden ateş edildi.
Saldırgan, ilk ifadesinde, kurbanlara kendisine saldıracaklarını düşündüğü için ateş ettiğini, bir kişiye daha ateş açtığını, ancak onun kaçtığını söyledi. Saldırgan ve kurbanların kimliklerini açıklamayan polis, saldırganın akli dengesinin bozuk olabileceğini belirtti.
MISIR, GÖÇMENLERİ ÖLDÜRÜYOR
Öte yandan, Mısır sınır polisi, sınırdan İsrail’e geçmeye çalışan bir Afrikalı göçmeni öldürdü. Afrikalı göçmenin, şafak vakti sınırdan geçmeye çalışırken polisin havaya ateş açmasına rağmen durmaması üzerine vurularak öldürüldüğü açıklandı. Olayda bir başka Afrikalı yaralandı, 6 Afrikalı kadın da dikenli tellere ulaşamadan yakalandı. Göçmenlerin hangi ülkeden oldukları açıklanmadı.
Mısır sınır muhafızlarının, son iki yıldır iş bulmak için sınırdan İsrail’e geçmeye çalışan onlarca Afrikalı göçmeni vurarak öldürmesi, insan hakları örgütleri tarafından kınanıyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Kaçırılan öğrenciler geri alındı

SONRAKİ HABER

Güney Kore sınıra füze gemisi gönderdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa