03 Haziran 2009 00:00

Maden işçileri hükümeti uyardı

GENEL Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Türkiye Taşkömürleri Kurumu’na (TTK) bağlı işyerlerinde bildiri okuma eylemiyle toplusözleşme görüşmelerini tıkayan hükümeti uyardı.

Paylaş

GENEL Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Türkiye Taşkömürleri Kurumu’na (TTK) bağlı işyerlerinde bildiri okuma eylemiyle toplusözleşme görüşmelerini tıkayan hükümeti uyardı. Madenciler, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda, gerekli tepkiyi göstereceklerini bildirdiler.
Bildiri GMİS Genel Merkez ile şube yöneticileri tarafından Karadon, Gelik, Üzülmez, Kozlu, Armutçuk, Amasra taşkömürü üretim bölgeleri ile merkez servislerine bağlı işyerlerinde okundu. Bildiride TTK 23. Dönem ve MTA 13. Dönem Toplu İş Sözleşmeleri görüşmelerinde arabulucu sürecinin de tamamlandığı belirtildi. “Hükümetin ücret teklifini en kısa zamanda vermesini istiyoruz. Amacımız sözleşme görüşmelerini masa başında bitirmektir. Ama Hükümet, bu duyarsız tavrını sürdürürse biz de örgütsel gücümüzü kullanmaktan çekinmeyiz” denilen bildiride, görüşmelerin uzamasının işçileri rahatsız ettiği kaydedildi. 60 gün içinde grev kararı alınacağı dile getirilen bildiri şöyle devam etti: “Maden işçileri, bölge ve Zonguldak halkı olarak, birlik ve beraberlik içerisinde verdiğimiz mücadeleler ile bugüne kadar pek çok sorunu aştık. Maden işçisi, geçmişte olduğu gibi bugün de emeğine, alın terine göz koymaya kalkanlara cevabını vermekten kaçınmayacaktır. Gerektiğinde kavga etmekten çekinmeyeceğimizi herkes iyi bilmektedir.”
Bu arada GMİS’in yaptığı araştırmaya göre Zonguldak’ta 4 kişilik bir ailenin mutfak gideri, mayıs ayında 707 lira 1 kuruş oldu. Kentteki gıda ve diğer zorunlu harcamalar hesaplandığında ‘yoksulluk sınırı’ da denilen 4 kişilik ailenin sağlıklı yaşam standardını sürdürebilmesi için gerekli harcama miktarı da mayısta 1861 lira 73 kuruş olarak gerçekleşti. (ZONGULDAK)
ÖNCEKİ HABER

EGiTiM SEN ANKARA’YA YURUYOR

SONRAKİ HABER

Gelsin de onlar çıksın pazara

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa