03 Haziran 2009 00:00

Sultanbeyli’nde yine yıkım yine dayak

Sultanbeyli dün güne yıkımla uyandı.

Paylaş

Sultanbeyli dün güne yıkımla uyandı. 29 Mart seçimlerinden sonra başlayan yıkımların son kurbanı olan Sultanbeyli halkı, polis şiddetinden de nasibini aldı. Kepçeler evleri yıkarken, polis de mahalleliyi yıkıp geçti.
Mecidiye Mahallesi’nde Ağrı ve Amasya caddeleri üzerindeki binaların yıkılması için 06.30’da mahalleye gelen yıkım ekipleri, önce elektrik ve telefon hatlarını kesti. 7 panzer ve 200 polisle yıkıma başlayan ekiplerle mahalleli arasında zaman zaman arbede yaşandı.
FELÇLİ, HAMİLE DİNLEMEDİ
Evinin yıkılmasına engel olmaya çalışan bir kişiye, polisin elindeki kaskla vurdu. Neye uğradığını şaşıran vatandaş yere düştü. Polis şiddeti bununla da sınırlı kalmadı. Hamile bir kadın, evinin yıkımına engel olmak isteyince polisin sert müdahalesinden payını aldı.
Felçli bir kadın ise bir türlü evinden çıkamadı. Yıkım ekipleri, yıkıma kadın evden çıkmadan başlayınca, kadını mahalleli kurtardı.
Yıkımlara tepki gösteren bir kişi, “İSKİ görevlileri dün akşam bu gecekonduya su borusu bağladılar. Aradan 10 saat geçmeden gecekonduyu yıkıyorlar. Yıkacaktınız, niye gecekonduya su bağladınız?” dedi.
Olayların büyümesi üzerine mahalleli, TEM Otoyolu’nun Sultanbeyli-Uzundere mevkiini çift taraflı olarak trafiğe kapatarak yıkımları protesto etti. Yola barikat kuran mahalleliye polis biber gazıyla müdahale etti. Otoyolda bir anda gaz bulutu içinde kalan sürücüler ise kaçarak olay yerinden uzaklaştı.
İSKİ’NİN ROBOCOP EKİPLERİ
Öte yandan, İSKİ’ye bağlı ‘Robocop’ denilen ekipler de yıkımda ilk kez görev aldı. (İSTANBUL)
Şahin Tanrıverdi
ÖNCEKİ HABER

Sincan PSAKD üyeleri piknikte buluştu

SONRAKİ HABER

EGiTiM SEN ANKARA’YA YURUYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...