03 Haziran 2009 00:00

‘Ne mutlu Türküm diyene yazıları halkı rencide ediyor’

AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Kuzey Irak’taki Kürdistan Haber Ajansı’na Kürt sorununa ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Paylaş

AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Kuzey Irak’taki Kürdistan Haber Ajansı’na Kürt sorununa ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
Bölge illerinde hemen her tepede bulunan yazılara dikkat çeken Arslan, “Dağlara yazılan, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ gibi sözler orada yaşayan halkın duygularını rencide ediyor” dedi. “Onlara, ‘Siz Kürt değil Türksünüz ve Türk olmaktan gurur duymalısınız’ deniyor” diyen Arslan, “Niye İzmir’in, Trakya’nın dağlarında yok da Güneydoğu’nun dağlarında var? Bulgaristan’da Türkçe isimlerin değiştirilmesi ne kadar yanlışsa, Güneydoğu’da Kürtçe isimlerin değiştirilmesi de o kadar yanlıştır”dedi. Arslan, Kürt sorununun çözümü için devlet kurumları arasında mutabakat oluştuğunu ve çözüm yönünde geri dönüşü olmayan bir sürecin başladığını söyledi. Arslan, bugün dağlarda sayısı 4-5 bini bulan silahlı bir güç olduğunu ifade ederek, “Bunların hiç biri keyiften dağa çıkmadı. Bunların dağdan inmesini temin edici önlemleri almamız, inmenin makul gerekçelerini oluşturmamız gerekiyor” dedi. Arslan’ın DTP’ye ilişkin yaptığı açıklama da ise ‘Başbakan’ın diliyle’ konuşması ve DTP’lilerle görüşmeyi şarta bağlaması ise dikkat çekti. Arslan, “DTP inisiyatif aldıkça taraf olarak kendisiyle konuşulabilir. Yoksa Avrupa’dan, dağdan, şuradan buradan birilerinin sözcülüğünü yapacaksa onunla masaya oturmanın bir anlamı olmaz” ifadelerini kullandı. Arslan, Başbakan Erdoğan’ın DTP lideri Türk ile görüşmeye karar verdiğini, ancak 29 Nisan’da Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri zırhlı araca yönelik saldırıda 9 askerin yaşamını yitirmesinin bu görüşmeyi ertelettiğini de söyledi.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Artuklu Üniversitesi, ‘Bilge köyü katliamını’ araştırdı

SONRAKİ HABER

Org. Başbuğ’un çözümsüzlük ısrarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...