04 Haziran 2009 00:00

Eğitimcilere polis saldırdı

Eğitim Sen temsilcilerinin katıldığı Ankara yürüyüşü dün başladı. İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Trabzon olmak üzere 4 koldan hareket eden emekçilere, İstanbul’da polis saldırdı.

Paylaş

Eğitim Sen temsilcilerinin katıldığı Ankara yürüyüşü dün başladı. İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Trabzon olmak üzere 4 koldan hareket eden emekçilere, İstanbul’da polis saldırdı. 3 kişinin gözaltına alındığı ve çok sayıda kişinin yaralandığı saldırı, KESK üyesi emekçiler tarafından protesto edildi.
POLİS BARİKAT KURDU
İstanbul’da Eğitim Sen üyesi emekçiler sorunlarına dikkat çekmek ve KESK’e yapılan baskınları protesto etmek için Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. Taleplerinin yazılı olan pankartlarla Taksim Tramvay durağına yürümek isteyen eğitimcilere polis barikat kurdu. Emekçiler, polisin pankartlarla yürümeye izin vermemesini “Emekçiye değil,çetelere barikat” sloganıyla protesto etti. Emekçilerin pankartlarıyla yürümekte ısrar etmesi üzerine polis coplarla saldırdı. Saldırıda 3 kişi gözaltına alındı, çok sayıda öğretmende yaralandı.
İKİNCİ KEZ SALDIRDI
Saldırı emekçiler tarafından “Öğretmene uzanan eller kırılsın” sloganıyla protesto edildi. Eğitimcilerin ısrarını sürdürmesi üzerine polis ikinci kez saldırdı. Çok sayıda aldıkları cop darbeleriyle yaralandı. Eğitim emekçileri bu saldırıyı da “Baskılar bizi yıldıramaz”,”Zafer direnen emekçilerin olacak” sloganıyla karşıladılar.
PANKARTLARDAN RAHATSIZ OLUYORLAR
Burada açıklama yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, pankartlarıyla yürümeden eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Kılıç, “Pankartlarımızda çocuklara kreş, beslenme ve temiz su talepleriyle, bilimsel, laik, demokratik, kamusal eğitim taleplerimiz yazılı. Neden bu taleplerden rahatsızlık duyuyorlar” diye konuştu. Kılıç saldırıya boyun eğmeyeceklerini dile getirdi.
Saldırı üzerine KESK’e bağlı diğer sendikalara üye emekçiler de Eğitim Sen’lilere destek vermeye geldi. DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de eyleme katıldı.
Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde polisin barikatı açmaması nedeniyle eylem sürüyordu.
DİYARBAKIR’DA GERGİNLİK
Diyarbakır’da Eğitim Sen binasından araçların hareket edeceği Fatih Lisesi önüne yürümek isteyen emekçiler, polislerle kısa süreli bir gerginlik yaşadı. Fatih Lisesi önünde açıklama yapan Eğitim Sen MYK Üyesi Gülçin İsbert, talepleri için mücadele edeceklerini bildirdi. (HABER MERKEZİ)

İZMİR’DEN YOLA ÇIKTILAR

Yürüyüşün İzmir kolu dün yola çıktı. İzmir’de Konak Vapur İskelesi önünde bir araya gelen emekçiler, Büyükşehir Belediyesi binası önüne bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Burada konuşan Eğitim Sen MYK Üyesi Ünsal Yıldız, yıllardır toplu görüşmelerin emekçiler için sonuç vermediğini belirterek “Grev hakkımız olduğunu ve kullanmamız gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Yıldız, yürüyüş sonunda dolaylı vergilerin kaldırılması, işten çıkarmalara dur denilmesi, kadrolu ve güvenceli çalışmanın yaygınlaştırılması taleplerinin yer alacağı TİS taslağını Milli Eğitim Bakanlığı’na sunacaklarını belirtti. Eylemde, KESK’e yönelik operasyon da kınandı.
Eyleme, KESK’e bağlı diğer sendikaların başkanları ile siyasi partiler de destek verdi.
Eğitim Sen’liler, Manisa, Balıkesir, Bursa ve Eskişehir güzergâhlarını takip ederek, Ankara’ya ulaşacak. İzmir’in dışında Edirne, Hakkâri ve Artvin kolu da yola yola çıktı.

TALEPLER
* Eğitime yeterli bütçe ayrılsın,
* KDV kaldırılsın, herkesten kazancına göre vergi alınsın.
* İşten atmalar durdurulsun.
* Herkese eşit ve parasız eğitim ve sağlık hakkı.
* Eleman açığı kadrolu elemanla kapatılsın.
* Tüm haklar toplusözleşmeyle belirlensin.
* Çocuklara yeterli beslenme ve temiz su imkanı sağlansın, yılda en az iki defa sağlık taramasından geçirilsin.
ÖNCEKİ HABER

‘Hukuksuzluğa karşı mücadeleyi büyüteceğiz’

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa