04 Haziran 2009 00:00

GÖZALTINDAKİ KESK’LİLERE DESTEK YAYILIYOR

Türkiye’nin birçok ilinde yapılan eylemlerde, tutuklanan KESK üyelerinin serbest bırakılması için çağrı yapıldı.

Paylaş

Türkiye’nin birçok ilinde yapılan eylemlerde, tutuklanan KESK üyelerinin serbest bırakılması için çağrı yapıldı. KESK’e yönelik operasyonun ardından gecelerini nöbet, gündüzlerini oturma eylemlerinde geçiren KESK’e bağlı sendikaların üye ve yöneticileri, bu operasyonun emek ve demokrasi mücadelesinin önünü kesmeyi amaçladığına dikkat çektiler.

* BERGAMA: İzmir’in Bergama ilçesinde, sendika binasından Cumhuriyet Meydanı’na alkışlar ve sloganlarla yürüyen Eğitim Sen üyeleri, KESK’lilerin tutuklanmasını protesto etti. Bergama Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Tan’ın yanı sıra DİSK, Emekli-Sen ve Pir Sultan Abdal Derneği yöneticilerinin de katıldığı eylemde, operasyonlar kınandı.

* BALIKESİR: Kurtdereli Eski Vergi Dairesi önünde, KESK’e yönelik operasyonlar kınandı. Oturma eylemi yapan KESK üyelerine, siyasi parti temsilcileri, sendika ve kitle örgütü üyeleri de destek verdi. Yapılan açıklamada, emek ve demokrasi mücadelesinin, bu faşizan tutumla engellenmeye çalışıldığına dikkat çekildi. “KESK yönetici ve üyelerine yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonlar, Türkiye toplumsal mücadele tarihine kara bir leke olarak düşecektir” denildi.

* MUŞ: KESK’liler, merkezde geceyi nöbet tutarak geçirdi. Belediye-İş binası önünde yapılan basın açıklamasında, KESK’e yönelik operasyonun siyasi olduğuna dikkat çekildi ve ortak mücadele çağrısı yapıldı.

* ADIYAMAN: Eğitim Sen şubesi önünde toplanan 200’e yakın kişi, meşalelerle yürüyüşe geçti. Demokrasi Parkı’nda yapılan basın açıklamasında, tutuklanan kişilerin serbest bırakılması istendi. Açıklamada, çatışmalı ortamdan beslenen kesimler ve AKP Hükümeti’nin, emek ve demokrasi mücadelesinin önünü kesmek istediğine dikkat çekildi.

* PATNOS: Ağrı’nın Patnos ilçesinde KESK üyeleri, gece yaptıkları nöbet tutma eylemini, sabah yapılan kitlesel basın açıklamasıyla sonlandırdı. Patnos Belediyesi önünde bir araya gelen KESK’liler, 5 dakika oturma eylemi yaptı ve mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini duyurdu.

* KİLİS: BES Kilis İl Temsilcisi Kıyasettin Aslan, yaptığı yazılı açıklamayla KESK’e yönelik baskıları kınadı. Aslan, AKP Hükümeti’nin baskıcı ve yasakçı uygulamalarını kınayarak baskılara rağmen mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.
ÖNCEKİ HABER

Antalya’da patlama: 3 ölü

SONRAKİ HABER

‘Hukuksuzluğa karşı mücadeleyi büyüteceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...