04 Haziran 2009 00:00

Taşeron işçiler 40 yaş davasını kazandı

MERSİN Toros Devlet Hastanesi’nde 40 yaşını doldurdukları için işten çıkarılan 35 işçinin Mersin 1. ve 2. İş Mahkemelerinde görülen davalarında, işçilerin haksız yere işten çıkarıldıklarına karar verildi.

Paylaş

MERSİN Toros Devlet Hastanesi’nde 40 yaşını doldurdukları için işten çıkarılan 35 işçinin Mersin 1. ve 2. İş Mahkemelerinde görülen davalarında, işçilerin haksız yere işten çıkarıldıklarına karar verildi. Mahkeme, işçilerin işe iadelerini de onayladı. Karar aynı zamanda, işçilerin uzun yıllar boyunca farklı şirketler adı altında çalıştırılmalarına rağmen aslında Sağlık Bakanlığı’nın işçileri olduğunu da içeriyor. Bu karar doğrultusunda, işe iadenin taşeron şirkete değil Sağlık Bakanlığı’na verilmesi bekleniyor.
MÜCADELE SÜRÜYOR
Karara ilişkin Mersin Toros Devlet Hastanesi önünde basına açıklama yapıldı. “40 yaş davasını kazandık. Mücadele sürüyor” pankartını açan işçiler, bir bütün olarak taşeron sistemin kalkmasını istediler.
Burada konuşan Dev Sağlık-İş Çukurova Bölge Şubesi Başkanı Mustafa Hotlar, kararın hastanelerde çalışan binlerce taşeron işçi için büyük önem taşıdığını dile getirdi. Sağlık Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve hastane yönetimini göreve çağıran Hotlar, “Sağlıkta taşeronlaştırma politikalarından vazgeçilsin. Tüm sağlık çalışanlarına kadro verilsin. Mahkeme kararı derhal uygulansın” dedi.
İŞİMİZE DÖNMEK İSTİYORUZ
İşe dönmeyi bekleyen sağlık işçilerinden Emine Kocaoğlu, mahkemenin vermiş olduğu karar nedeniyle sevinçli olduklarını söyledi. Kocaoğlu, hastane yönetiminin mahkeme kararına uymasını isteyerek bir an önce işbaşı yapmayı beklediklerini ifade etti.
Bir diğer işçi Fesih Emen ise işe dönmenin uzun süreceğinden endişe ettiklerini söyledi. Kiracı olduğunu belirten Fesih Emen, “Haksız yere işten çıkarılmakla başlayan mağduriyetimiz devam ediyor. Düşünün, ben kirada oturuyorum ve işe ne zaman döneceğim belli değil. Kaç aydır evime doğru dürüst bir şey götüremedim. Sayın başhekime soruyorum; acaba bir ay parasız kalınca ne yapardı?” diye konuştu. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Belediye-İş’ten referandum çağrısı

SONRAKİ HABER

İnsanca yaşanacak ücret ve sağlık hakkı için grev yaptılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa