05 Haziran 2009 00:00

‘İnsanca yaşam’ dedi dayak yedi!

EMEKLİ Sen üyelerinin insanca bir yaşam ve sendikal hakları için başlattıkları açlık grevine polis saldırdı. Taksim Gezi Parkı’nda bir araya gelen emekliler, attıkları sloganlarla hükümeti protesto ettiler.

Paylaş

EMEKLİ Sen üyelerinin insanca bir yaşam ve sendikal hakları için başlattıkları açlık grevine polis saldırdı. Taksim Gezi Parkı’nda bir araya gelen emekliler, attıkları sloganlarla hükümeti protesto ettiler. Emeklilere, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK’e bağlı sendikaların yöneticileri, siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri destek verdi. Emekli Sen 1 No’lu Şube Başkanı Yalçın Vural, yıllarını ülkesine vermiş emeklilerin açlık sınırının altında yaşadığını dile getirdi. Vural, “İnsanca yaşayacak maaş istiyoruz, sendika hakkıma dokunma” kampanyasının, açlık greviyle yeni bir aşamaya geldiğini ifade etti.
POLİS MÜDAHALE ETTİ
Açıklamanın ardından emekliler, çadır kurarak parkta beklemeye başladı. Basının parktan ayrılmasından sonra buraya gelen polis, emeklilerin çadırını yıktı. Polis, duruma tepki gösteren emeklileri tartakladı.
Buna rağmen alandan ayrılmayan emeklilere, Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, Desa Deri direnişçileriyle birlikte ÖDP Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu, Gezi Park’a gelerek destek verdiler. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Çevre kâr hırsının kurbanı

SONRAKİ HABER

Mayında AKP’nin dediği oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...