05 Haziran 2009 00:00

Ankara’da ‘Çevre Şenliği Mitingi’

5-11 Haziran Çevre Haftası kapsamında düzenlenecek “Çevre Şenliği Mitingi” ve “Derelerimize Suyumuza Geleceğimize Sahip Çıkalım” paneliyle, “Ormanlara, derelere kısacası yaşadığımız çevreye ve doğaya kayıtsız kalmayalım” denilecek.

Paylaş

5-11 Haziran Çevre Haftası kapsamında düzenlenecek “Çevre Şenliği Mitingi” ve “Derelerimize Suyumuza Geleceğimize Sahip Çıkalım” paneliyle, “Ormanlara, derelere kısacası yaşadığımız çevreye ve doğaya kayıtsız kalmayalım” denilecek. Çevre örgütleri Ankara’ya geliyorlar. Devletin zirvesine ve bütün ülkeye seslerini daha gür bir biçimde duyurmak ve çevre sorunlarına duyarlılık yaratmayı hedefleyen örgütler, Ankara’da buluşacaklar.
6 Haziran cumartesi günü yapılacak olan “Çevre Şenliği Mitingi ve Konseri”nde, Fındıklı Dereleri’nde kurulmak istenen hidroelektrik santralin kurulmaması, Munzur Suyu’na baraj yapılmaması ve Alliyanoy’un sular altında kalmaması talep edilecek. Müzisyen Ferhat Tunç ve sürpriz sanatçıların da sahne alacağı mitingin çağrıcıları Munzur Koruma Kurulu, Hasankeyf Yaşatma Girişimi, Allianoi Girişimi Grubu, Derelerin Kardeşliği Platformu, Yusufeli Koruma Derneği ve Ankara Tuncelililer Derneği’nden oluşuyor.
Mitinge KESK, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu, Hava-İş, DİSK Bölge Temsilciliği, Su Platformu, GDO’ya Karşı Platform, Ekolojik Kolektif, Ege Çevre ve Kültür Platformu, Ovama ve Onuruma Dokunma Hareketi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Demokratik Haklar Platformu, Çağdaş Hukukçular Derneği, EMEP ve çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti de destek verecek. Miting, yarın saat 12.30’da Toros Sokak’tan başlayan yürüyüşün ardından, saat 13.30’da Kolej Meydanı’nda gerçekleşecek. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Gün TV’ye 180 bin TL ceza

SONRAKİ HABER

Maden ruhsatları tehdit ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa