05 Haziran 2009 00:00

Mustafa Denizli’nin kararı bekleniyor

,Sezonu çift kupa ile kapatan Beşiktaş’ta teknik direktör Mustafa Denizli’nin takımın başında kalıp kalmayacağı merak edilirken, son günlerde yaşanan gelişmeler, tecrübeli teknik adamın siyah-beyazlı ekipte göreve devam edeceğini gösteriyor.

Paylaş

Beşiktaş’ın 2008-2009 sezonunu çifte kupa ile tamamlamasının ardından, teknik direktör Mustafa Denizli önümüzdeki yıl için yeniden siyah-beyazlı takımın başında kalıp kalmama konusunda kesin kararını hâlâ veremedi.
Beşiktaş yönetiminden, Denizli ile ilgili sorun yaşamayacaklarına dair açıklamalar gelirken, tecrübeli teknik adam resmi bir imza atmadan tatilini geçirmek için Çeşme’ye gitti. Ancak yaşanan gelişmeler sonrasında Denizli’nin, en az bir yıl daha siyah-beyazlı takımın başında kalabileceğinin sinyalleri güçlendi. Denizli’nin Çeşme’de bir taraftarın “Seneye de beraber miyiz hocam” sorusuna olumlu yanıt vermesi, Beşiktaş yönetiminin farklı bir teknik adam arayışına girmemesi ve Mustafa Denizli’nin “Beşiktaş’ta çalışmayacağım” gibi net bir açıklamama yapmaması tecrübeli teknik adamın görevinin başında kalacağının işaretleri olarak algılandı.
Bu gelişmeler, siyah-beyazlı futbolcuların da aklının bir köşesinde yer tutarken, Beşiktaş kaptanı Matias Delgado, Mustafa Denizli’nin Beşiktaş ile yola devam edip etmeyeceği konusunda bir açıklama yaptı. Delgado, açıklamasında Mustafa Denizli ile yeniden çalışmaktan mutluluk duyacağını ifade ederken, “Hocamız bizi böyle bırakıp gidemez. Daha yapacağımız işler var” dedi. Delgado şunları söyledi: “Mustafa Denizli’nin ne kadar farklı ve iyi bir teknik adam olduğunu beraber çalıştıktan sonra daha iyi anladım. Kendisi Türkiye’nin önde gelen teknik adamlarından biri ve başarılarla dolu bir kariyeri var. Göreve geldiği günden bu yana Beşiktaş’ı iyi bir takım haline getirdi. Bizde eksik olanları ve bu eksiklerimizi nasıl kapatacağımızı çok iyi anlattı. Önümüzdeki sezon için henüz anlaşa imzalamadı ama görevine devam edeceğine inanıyorum. Bizi böyle bırakamazdı. Sezonun ilk yarısında oynadığımız ve 4-2 kaybettiğimiz Galatasaray maçı sonrası 28 puanımız vardı ve 6. sıradaydık. Biz o günlerden çifte kupa zaferini yaşayan bir takım haline geldik. Denizli’nin bu başarıda katkısı büyüktür ve önümüzdeki yılda daha başarılı olmak için beraberce yola devam etmeliyiz”.
BARIŞ KUPASI’NA
KATILACAKLAR
Beşiktaş, bu yaz İspanya’da düzenlenecek Barış Kupası’na (Peace Cup Andalucia 2009) davet edildi. Daha önce Fenerbahçe’nin katılması planlanan kupaya, sarı-lacivertlilerin UEFA Kupası maçları nedeniyle katılamayacağı ifade edilmişti. Kupada Türkiye’yi temsil edecek olan siyah beyazlılar, organizasyonda Avrupa’nın dev kulüpleriyle karşılaşacak.
Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, 24 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek turnuvanın maçları İspanya’nın Madrid, Sevilla, Malaga, Jerez ve Huelva kentlerinde oynanacak. Fransa’dan Olympique Lyon ve Portekiz’den Porto ile (D) Grubu’nda yer alan Beşiktaş, grup maçlarını Huelva ve Sevilla’da oynayacak. Siyah-beyazlılar, gruptaki ilk maçında 25 Temmuz Cumartesi günü Olympique Lyon ile Huelva’da, ikinci maçında ise 29 Temmuz Çarşamba günü Porto ile Sevilla’da mücadele edecek. Üçer takımlı 4 grupta oynanacak karşılaşmalardan sonra gruplarında ilk sırayı alan 4 takım yarı finale yükselecek. Yarı finalin ardından da final maçı oynanacak.
Turnuvaya katılan diğer takımlar ve gruplar ise şöyle:
(A) Grubu: Sevilla (İspanya), Juventus (İtalya), Seongnam Ilhwa (Güney Kore)
(B) Grubu: Real Madrid (İspanya), Liga de Quito (Ekvador), Al-Ittihat (Suudi Arabistan)
(C) Grubu: Malaga (İspanya), Aston Villa (İngiltere), Celtic (İskoçya)
(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Robot da olsa...

SONRAKİ HABER

LİMAN ARKASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...