05 Haziran 2009 00:00

Altın Koza öğrencileri, engellilerimahkumları unutmadı

Adana’da 170 okuldan 100 bin öğrenci, Altın Koza Film Festivali kapsamında film izleyecek. 12 Haziran Çalışan Çocuklar Günü’nde çalışan çocuklar için de etkinlikler var. Ayrıca, görme ve işitme engellilerle tutuklular için de özel gösterimler yapılacak.

Paylaş

ADANA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Altın Koza Film Festivali ‘Okullar Sinemada – Sinema Okullarda’ etkinliği ile bu yıl, 100 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Festival kapsamında engelli vatandaşlar için özel film gösterimleri gerçekleştirilecek ve tutuklular sinema salonlarında film izleyebilecek.
8 – 14 Haziran tarihleri arasında yapılacak 16. Altın Koza Film Festivali, ‘Okullar Sinemada – Sinema Okullarda’ projesiyle bu yıl 170 okula ulaşacak. Festival kapsamında her yıl gerçekleştirilen etkinlikle, öğrenciler için oluşturulan özel bir seçki film izleme imkanı olan okullara götürülüyor. Film izleme imkanı olmayan okullar ise, Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle sinema salonlarına taşınıyor.
Bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde 170 okulun katılacağı etkinlikle 100 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Etkinlik kapsamında ‘Sevimli Dinozor’, ‘Çılgınlar Tatilde 2’, ‘Piyano Piyano Bacaksız’, ‘Zıkkımın Kökü’ ve ‘Altın Pusula’ gibi filmler öğrencilerle buluşacak.
Altın Koza, çocukların sorunlarına ve çocuk haklarına kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor. Festivalin bu yılki açılış filmi, anneleri tarafından terkedilmiş ve çocuk yurdunda kalan iki kardeşin hikayesinin anlatıldığı ‘Ağaçsız Dağ’. Kore yapımı film, yönetmen So Yong Kim imzasını taşıyor. Filmin yönetmeni So Yong Kim, çocuk oyuncuları Hee Yeon Kim ve Song Hee Kim, 9 Haziran 2009 Salı günü yapılacak 16. Altın Koza Film Festivali’nin açılış gecesi konuğu olacaklar.
Festival kapsamında çocuklar için bir de kısa film atölyesi yapılacak. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından yapılacak etkinlikte öğrenciler, senaryo yazımından çekim aşamasına kadar bir filmin yapımını gerçekleştirecekler. Atölye çalışmasıyla ortaya çıkan film, festivalde izleyicilerle buluşacak.
ÇALIŞAN ÇOCUKLAR, ENGELLİLER,
TUTUKLULAR
16. Altın Koza Film Festivali’nde 12 Haziran Dünya Çalışan Çocuklar Günü’nde de yine özel bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Bugüne özel olarak 600 çalışan çocuk festivalin devam ettiği salonlara götürülerek, film izlemeleri sağlanacak.
Adana Orotopedia Hastanesi’nde kurulan özel bir sinema salonu ise engelli vatandaşların film izleyebilmelerine imkan sunacak. Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından görme engelliler için sesli betimleme yoluyla hazırlanan ‘Beyaz Melek’, işitme engelliler için ise ‘Sarı Köpeğin Yuvası’ filmleri gösterime sunulacak. Ortopedia Salonu’nda bedensel engelliler için de filmler gösterilecek.
Yine festival kapsamında Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kurulan yazlık sinemayla, burada tedavi gören vatandaşlar için her gün saat 20.00’de film gösterimleri yapılacak.
Altın Koza Film Festivali’nde devam edeceği bir hafta boyunca cezaevindeki tutuklular her gün iki seans film izleyebilecekler. Ayrıca yine tutuklular, sinema salonlarına götürülerek festival coşkusunu yaşamaları sağlanacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Karmete ilk ekmeğini hazırladı

SONRAKİ HABER

YÖNETMENİN GÖR DEDİĞİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa