06 Haziran 2009 00:00

Köprüde çevre için eylem

Munzur Koruma Kurulu üyeleri ve Bergama köylüleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle, Munzur ve Hasankeyf’te baraj yapımına ve Bergama’da siyanürle altın aranmasına dikkat çekmek amacıyla İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nde protesto gösterisi yaptı.

Paylaş

Munzur Koruma Kurulu üyeleri ve Bergama köylüleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle, Munzur ve Hasankeyf’te baraj yapımına ve Bergama’da siyanürle altın aranmasına dikkat çekmek amacıyla İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nde protesto gösterisi yaptı. “Polis stop, önce dinle sonra döv; Munzur kimliğimiz, kültürümüz, onurumuzdur; yok edemezsiniz” yazılı pankartlar açan yaklaşık 40 kişi, Bergama köylüleri sözcüsü Oktay Konyar öncülüğünde yarı çıplak halde yolu trafiğe kapattı.
“Munzur’da baraj istemiyoruz”, “Munzur’a uzanan eller kırılsın”, “Munzur’un yolları çetelere kapalı”, “Siyanürcü şirket Bergama’yı terk et”, “Hasankeyf’e dokunma” sloganları atan grup, köprüde duran araç sürücülerine karanfil dağıtarak, süpürgelerle köprüyü temizledi. Yolun kısa bir süre trafiğe kapanmasının ardından olay yerine gelen polisler, eyleme müdahale ettiler.
‘DÜNYANIN İÇİNE
TÜKÜRDÜLER’
Kısa bir açıklama yapan Oktay Konyar, barajların tarihi yok etmeyi amaçladığını, siyanürlü altının da doğayı zehirlediğini belirterek, “Dünyayı yaşanmaz hale getirdiler, içine tükürdüler. Biz Munzur’da baraj yapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Köprüden geçen bazı araçların da kornalarla eylemi desteklemesi dikkat çekti. Eylem sırasında polis helikopteri de köprü üzerinde dolaşırken, İETT otobüsünü durduran köprü polisi, eylemcileri otobüse bindirdi. Otobüste de slogan ve alkışlarla eylemlerine devam eden çevreciler, Köprü Koruma Polis Müdürlüğü’ne götürüldü. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Başkentte öğretmene dayak

SONRAKİ HABER

Tekellere hizmetten vazgeçmiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa