06 Haziran 2009 00:00

EMEP: Mayın temizlensin toprak köylüye dağıtılsın

Emek Partisi Genel Merkezi, uzun süre tartışıldıktan sonra geçtiğimiz günlerde yasalaşan, mayın tasarısına dair bir açıklama yaptı.

Paylaş

Emek Partisi Genel Merkezi, uzun süre tartışıldıktan sonra geçtiğimiz günlerde yasalaşan, mayın tasarısına dair bir açıklama yaptı.
Yasanın, halkın, muhalefetin ve ilgili kurumların muhalefetine rağmen AKP oylarıyla geçtiği hatırlatılan açıklamada, “Böylece, Kıbrıs Adası’nın iki katı büyüklüğünde ülke toprağının ‘tarımsal amaçlı kullanma’ adı altında emperyalizmin ve ‘dış güçler’in hizmetine sunulmasının yolu açılmıştır” denildi. EMEP’in açıklamasında, “Tasarının görüşülmesi sırasında yalnızca muhalefet partileri değil, ‘ayak süren’ AKP milletvekilleri de Başbakan Erdoğan’ın tehditlerinin hedefi olmuştur. Erdoğan’ın gözünü bu derece karartan, uluslararası sermaye ve emperyalizme göbekten bağımlılıktır” ifadeleri kullanıldı. Tasarının yasalaşması için girilen gayretkeşliğin Başbakan ve hükümetinin kimlerin hizmetinde olduğunu bir kere daha gösterdiği vurgulanan açıklamada, “Yasanın çıkmasına gerekçe olarak sayılan nedenlerin hiçbir inandırıcılığı yoktur” denildi. Söz konusu toprağın sınırda olmasının işe ülke güvenliğini ve komşu ülkelerle olan ilişkileri tehdit eden bir mahiyet de kazandırdığı belirtilen açıklamada, “Yasanın mevcut haliyle yürürlüğe girmesi, ülkemizi telafisi mümkün olmayan zararlara uğratacaktır. Aklıselimle hareket edilmeli ve yol yakınken bu aymazlıktan dönülmelidir. ‘Dış güçler’i işin içine sokmayan yeni bir düzenlemeyle, söz konusu arazideki mayınlar temizlenmeli ve tarıma açılacak topraklar, bölgedeki topraksız ve az topraklı köylünün kullanımına verilmelidir.”(İstanbul/EVRENSEL)




ÖNCEKİ HABER

DİSK’E ÇAĞRISessiz kalmayın

SONRAKİ HABER

Mevsimlik işçilerin sorunları mevsimlik değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...