06 Haziran 2009 00:00

‘Torpillisiniz’ dedi işten atıldı

TÜRK-İŞ’e bağlı Tes-İş Sendikasına üye 47 işçinin çalıştığı İzmir Jeotermal AŞ’den bir işçi Genel Müdüre hakaret ettiği gerekçesiyle işten atıldı.

Paylaş

TÜRK-İŞ’e bağlı Tes-İş Sendikasına üye 47 işçinin çalıştığı İzmir Jeotermal AŞ’den bir işçi Genel Müdüre hakaret ettiği gerekçesiyle işten atıldı.
Balçova’da bulunan ve yüzde 50’si İl Özel İdaresi’ne, yüzde 50’si de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan İzmir Jeotermal A.Ş. İşçisi Turgut Akyürek, şirketin Genel Müdürü Ali İçhedef’e, “Herkes burada torpilli siz de torpillisiniz” dediği için işten atıldı. Akyürek’in “Siz de torpillisiniz” sözü Genel Müdür tarafından hakaret sayılarak, İş Kanunu’nun 25. maddesi uyarınca işçinin iş akdi feshedildi.
Açıklama yapan Tes-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Seydi Önder, işyerinde sendika olmasına rağmen ve toplu sözleşme hükmünün hiçe sayılarak işçinin hak etmediği şekilde işten atıldığını belirtti. Disiplin Kurulu da toplanmış olmasına rağmen Toplu Sözleşme Ceza Cetveline göre cezalandırılması gereken işçinin 4857 sayılı iş kanununun 25/2 maddesi B bendi doğrultusunda iş akdinin feshedildiğini belirtti. İşten çıkarmayı protesto eden diğer işçiler yemek boykotu yaptılar. İşten atmaya ilişkin işverene dava açıldığını belirten Önder, şu an çalışan işçilerin de işveren tarafından, “Ayağınızı denk alın yoksa sizi işten atarım” şeklinde tehdit edildiğini belirtti. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Yine de dönüyor… 2009 Dünya Astronomi Yılı…

SONRAKİ HABER

YENİ DÜNYA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...