08 Haziran 2009 00:00

AKP’de bir olaylı kongre daha

BİR süredir devam eden AKP kongrelerinde yaşanan olaylara bir yenisi daha eklendi. AKP Osmaniye Olağan Kongresi’nde olaylar çıktı.

Paylaş

BİR süredir devam eden AKP kongrelerinde yaşanan olaylara bir yenisi daha eklendi. AKP Osmaniye Olağan Kongresi’nde olaylar çıktı.
Osmaniye il başkanlığı için Ömer Yağmur, İbrahim Şaşmaz ve Fahri Demir’in listelerinin yarıştığı kongreye, Ömer Yağmur başkanlığında tek liste halinde gidilmesi yönünde görüş bildiren Divan Başkanı AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in bu isteği, bir grup partilinin tepkisine neden oldu. Bunun üzerine salonun boşaltılmasını isteyen Özçelik, basın mensupları başta olmak üzere parti delegesi olmayanları da salon dışarısına çıkarttı. Gergin anların yaşandığı kongrede tepkilerin artması üzerine, Özçelik de polis kordonu eşliğinde salonu terk etmek zorunda kaldı. Partililerin dışarı çıkartılması esnasında kavgalar çıktı. Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, gazetecilerin dışarı çıkartılmasının demokrasi ile örtüşmediğini ifade ederek tepki gösterdi. AKP’nin 29 Mart yerel seçimlerinin ardından başlayan kongre sürecinde birçok il kongresinde yaşanan kavgalar seçimlerde ortaya çıkan sonuçlara bağlanmıştı. OSMANİYE
ÖNCEKİ HABER

İşkence ‘orantılı güç’ oldu

SONRAKİ HABER

Önce felaket geldi sonra önlem alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...