08 Haziran 2009 00:00

Bir engel de grevcilere

SON haftalarda Taksim’de yapılan birçok eyleme müdahale eden polis, bu kez de Sabah-atv grevcilerinin gelenekselleşen yürüyüşünü engelledi.

Paylaş

SON haftalarda Taksim’de yapılan birçok eyleme müdahale eden polis, bu kez de Sabah-atv grevcilerinin gelenekselleşen yürüyüşünü engelledi. Grevlerinin başladığı günden bu yana her cumartesi günü Taksim Tramvay Durağı’ndan Galatasaray Lisesi önüne yürüyen Sabah-atv grevcilerine yönelik bu tutum tepki çekti.
Her hafta olduğu gibi Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelen grevcilere, meslektaşları, Basın-İş Genel Başkanı Yakup Akaya, E-Kart’ta grevde olan ve işten atılan Basın-İş üyeleri, Sinter Metal’de direnişte olan işçiler, IBM Türk’te sendikalı oldukları için işten atılan çalışanlar, Dudullu Organize Sanayi’de bulunan Entes’ten işten atılan ve direnişte olan Gülistan Kobatan işçileri ve kitle örgütü temsilcileri destek verdi.
OTURMA EYLEMİ
Polisin yürüyüşe izin vermemesini sloganlarla protesto eden yürüyüşçüler, tramvay durağında oturma eylemi yaparak polisin tutumunu protesto ettiler. Burada grevciler adına Cengiz Erdinç bir açıklama yaptı. Gazete ve televizyon patronlarının grevlerini görmezden gelmeye devam ettiğini söyleyen Erdinç, “Onlar görmeyince, göstermeyince gerçeklerden kaçabileceklerini zannediyorlar. Bizler direnmeyi seçen gazetecileriz. Bizim kalelerimiz insanların özgür zihinleri ve vicdanları” diye konuştu. Grevlerini sürdürmekte kararlı olduklarını söyleyen Erdinç, her zaman yanlarında olan emek dostlarına teşekkür etti.
E-KART’A BOYKOT ÇAĞRISI
Eylemde söz alan Basın-İş Genel Başkanı Yakup Akkaya, kendileri gibi grevde olan basın emekçilerinin yanında olduklarını dile getirdi.
Grevlerini haksızlıklara, baskılara ve hukuksuzluklara rağmen sürdürdüklerini ifade ede Akkaya, son dönemde yaşanan işten atmalara karşı herkesi, üzerinde E-Kart yazan kredi kartlarını çöpe atmaya davet etti. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Cross’ta işler fasona işçiler izne

SONRAKİ HABER

NATO tatbikatı protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa