08 Haziran 2009 00:00

Yazarlar çocuklara için okuyor

BİR grup aydın ve yazar, cezaevlerini dolduran çocukları için bir araya geliyor.

Paylaş

BİR grup aydın ve yazar, cezaevlerini dolduran çocukları için bir araya geliyor. Tutuklu çocuklara destek olmak amacıyla 9 Haziran’da İstanbul’da buluşacak aydın ve yazarlar ‘TMK Mağduru çocuklar için, çocuklara dair yazdıklarını okuyor’ etkinliği gerçekleştirilecek.
Bölge illerinde yaşanan olayların ardından tutuklanan çocuklara bir destekte aydın ve yazarlardan geldi. 16 aydır tutuklu bulunan ve önümüzdeki günlerde Diyarbakır’da hakim karşısına çıkacak tutuklu çocuklar için bir araya gelecek olan Adnan Özyalçıner, Sennur Sezer, Bilgesu Erenus, Mırat Uyurkulak, Sibel Eraslan ve Yıldız Ramazanoğlu’nda bulunduğu bir grup yazar, çocuklar için adalet çağrılarını yineleyecekler.
9 Haziran’da İstanbul PEN Teras’da ‘TMK Mağduru çocuklar için, çocuklara dair yazdıklarını okuyor’ isimli etkinliğin, hukuksal boyutunu Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları’ndan hukukçu Yesini Yeşilyurt, pedagojik sunumunu ise psikolog Fatma Gök yapacak. Açılış sunumunu ve etkinliğin sunuculuğunu Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları’ndan tiyatro oyuncusu Jülide Kural’ın üstlendiği etkinliğe şair Tarık Gürsel’i de katılacak.
ÖNCEKİ HABER

EVRİM/DEVRİM

SONRAKİ HABER

AKP’li belediye Karalar’da çöp biriktiriyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...