08 Haziran 2009 00:00

‘Galatasaray’a gelmek benim için bir meydan okuma’

Galatasaray’a 2 yıllık imza atan Hollandalı çalıştırıcı Frank Rijkaard, burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söylerken, “Galatasaray’a gelmek benim için büyük bir meydan okuma, çok önemli bir sorumluluk ve risk alma” dedi.

Paylaş

Galatasaray’a 2 yıllık imza atan Hollandalı çalıştırıcı Frank Rijkaard, burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söylerken, “Galatasaray’a gelmek benim için büyük bir meydan okuma, çok önemli bir sorumluluk ve risk alma” dedi.
Dün yapılan imza töreninin ardından bu sabah erken saatlerde tekrar ülkesi Hollanda’ya dönerken Atatürk Havaalanı’nda Cihan Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Hollandalı teknik adam, transferinin çok kısa sürede gerçekleştiğini, 2-3 hafta önce teklif aldığında fazla düşünmeden karar verdiğini ve hemen Türkiye’ye gelerek imza attığını söyledi.
Türkiye’nin önemli ve en büyük kulüplerinden birine geldiğini yineleyen Rijkaard, Galatasaray’dan teklif aldığında karar vermekte zorlanmadığını da belirtirken, hedefinin sorulması üzerine ise “Galatasaray’ın teklifini seve seve kabul ettim. Burada çok güzel işler yapacağımızı tahmin ediyorum, bunun için çalışacağız. Hedefimiz tabii ki kupalar kazanmak, şampiyon olmak ama en büyük hedefimiz, iyi ve göze hoş gelen bir futbol oynamak. Benim için bu başarıdan önce gelir” dedi.
Rijkaard, Türkiye’ye ve İstanbul’a transferi aniden geliştiği için ülkede bir şaşkınlık olduğu hatırlatılarak düşüncelerinin sorulması üzerine ise “Türkiye’yi ve İstanbul’u bilmeyenler ve tanımayanlar olumsuz düşünebilir. İstanbul çok güzel bir şehir. Burada insanlar çok samimi ve sıcak kanlı. Türkiye çok önemli bir ülke ve İstanbul çok güzel bir şehir. Bizim için de Türkiye çok önemli bir ülke” diye konuştu.
FENERBAHÇE’DEN TEKLİF ALMADIK
Hollandalı Teknik Direktör Frank Rijkaard’ın menejeri Perry Overeem ise bir soru üzerine, Türkiye’de Galatasaray dışında hiçbir kulüple görüşmediklerini, daha önce isimleri geçen Fenerbahçe ile de görüşmediklerini söyledi.
Perry Overeem, Fenerbahçe’den bir teklif gelmediğini de belirtirken, Türkiye ve transferlerle ilgili bir soru üzerine ise “Türkiye’yi tanımayanlar olumsuz düşünüyor. Türkiye de İstanbul da çok önemli ve güzel bir ülke ve şehir. Transfer konusunda bir çalışmamız olmadı. Çünkü Rijkaard’ın transferi çok ani gelişti.
Bu görüşmeler nedeniyle transfer konusu gündeme gelmedi. Ancak bundan sonra yoğun bir çalışma bizi bekliyor. Biz bugün Hollanda’ya dönüyoruz, önümüzdeki hafta içinde tekrar Türkiye’ye dönerek transfer çalışmalarına başlayacağız” dedi.
Perry Overeem, Galatasaray’ın Avrupa’da başarılı bir kulüp olduğu, UEFA Kupası’nı kazandığı, hedefinin de Şampiyonlar Ligi kupası olduğunun hatırlatılması üzerine ise “Avrupa’da çok büyük bir rekabet var. Çok paralarla çok önemli takımlar kuruluyor. Chelsea bunlardan biri. Fakat Chelsea gibi bir kulüp bu kadar parayı harcamasına rağmen istediği hedefe bir türlü ulaşamadı. Galatasaray da büyük bir takım, çok iyi oyuncuları var. Biz de Galatasaray’la Avrupa’da çok güzel şeyler yapmaya çalışacağız” diye konuştu.
Galatasaray’ın mali sıkıntı içinde olduğunun hatırlatılmasına ise Perry Overeem, “Bizim yaptığımız görüşmeler çok olumlu geçti. Mali işlerle ilgili bir sıkıntı yok. Büyük camialar zaman zaman zorlansa da bunun üstesinden gelmesini bilirler. Galatasaray da büyük bir camia ve önemli bir kulüp, onun için mali sıkıntı yaşayacağına pek inanmıyorum” dedi.
Bu arada sabah erken saatlerde ülkesine dönen Hollandalı Teknik Direktör Frank Rijkaard ve menejeri Perry Overeem’ın bir hafta kalacakları Hollanda’da Galatasaray’ın geride kalan sezonda oynadığı maçların kasetlerini izleyeceği, eksik gördüğü yerlere transferler yapmak için görüşmeler yapacağı belirtildi. Hollandalı teknik adamın bir hafta sonra İstanbul’a dönerek transfer çalışmalarını ve kamp programını burada oluşturacağı, takımı da yakından tanımaya çalışacağı söylendi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

SÖZ OLA TORBA DOLA

SONRAKİ HABER

Sayan, 8 aydan beri mahkemeye çıkarılmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...