09 Haziran 2009 00:00

Kocaeli’nin kitap fuarı oldu

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kocaeli Kitap Fuarı sona erdi.

Paylaş

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kocaeli Kitap Fuarı sona erdi. 114 yayınevinin yer aldığı ve 9 gün süren fuara 100 binden fazla ziyaretçi katıldı. Fuarda en çok, Elif Şafak’ın “Aşk”, İskender Pala’nın “Katre-i Matem” romanları satıldı.
Kocaeli’nde, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen “1. Kocaeli Kitap Fuarı” sona erdi. 114’ü yayınevi toplam 137 kuruluşun Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz tahsis ettiği stantlarda kitaplarını sergiledikleri fuarda, Türkiye’nin önde gelen yazarları da okurlarıyla buluştu.
İLGİ SÜRPRİZ OLDU
Ekonomik krizle birlikte yaz dönemine girilmesiyle sıkıntılı günler geçiren yayınevleri, fuara gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını açıkladı.
Yayınevi görevlileri, bu kadar kalabalık ve hareketli bir fuar beklemediklerini, Kocaelililerin kitaba gösterdikleri ilgiyle hem şaşırdıklarını hem de çok sevindiklerini söyledi. 9 gün boyunca 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan fuara, Kocaeli’nin dışından özellikle İstanbul’un Anadolu Yakası’ndan, Sakarya ve Yalova’dan da katılım olurken, Kocaeli Belediyesi, şehrin belli noktalarından İnterteks Fuar alanı’na ücretsiz servisler de koydu.
Çok çeşitli kitapların satışa sunulduğu Kocaeli Kitap Fuarı’nda en çok satılan kitaplar ise aşk romanları oldu. Elif Şafak’ın Doğan Kitap’tan yayınlanan “Aşk” adlı romanı ile imza günü de düzenleyen İskender Pala’nın Alfa Yayınları’ndan çıkan “Katre-i Matem” romanı, fuarın en çok satılan kitapları oldu. TİMAŞ Yayınları’ndan ise; Senai Demirci’nin “Söz yangını” ve Altan Tan’ın “Kürt Sorunu” kitapları ile NTV Yayınları’nın “Cahillikler Kitabı” da ziyaretçilerin en fazla ilgi gösterdiği eserlerden oldu.
KIZMA BİRADER ZİRVE YAPTI!
Zaman Kitap stantlarında yer alan, 1200’lü yıllardan günümüze kadar gelen, “Şantranc-ı urefa” (ariflerin satrancı) isimli tasavvufi “kızma birader” oyunu da fuarın gözdesi oldu. Zaman Kitap yetkilileri, bu satranç oyunundan bin adetten fazla sattıklarını ve son iki gün yok sattıklarını açıkladı.
Fuar, sadece kitaplara değil, 6 bin yılın tanıkları olan adı dahi duyulmamış müzik aletlerine de ev sahipliği yaptı. Fuar alanında; dümbelek, düdük, çeng, bağlama, çan, çevgan, tav, köbrük, kös gibi kaybolmaya yüz tutmuş ya da keman, kopuz, kaval, ney gibi günümüzde de tınısını korumuş pek çok çalgı aleti sergilendi.
Kitap fuarının en ilgi çeken yanı ise hemen her gün düzenlenen yazar söyleşileri oldu. Fuar alanındaki konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşilerde, farklı fikirlere sahip yazar, gazeteci ve fikir adamları okurlarıyla karşılıklı olarak sohbet etme fırsatı buldu. Tarihçi İlber Ortaylı, oyuncu Fikret Hakan, yazar Roni Marguiles, Mahir Kaynak, Aslı Erdoğan, İskender Pala ve İsmet Özel, Kocaelili okurlarla buluştu. (KOCAELİ)
ÖNCEKİ HABER

Başkale’nin ilk şenliği...

SONRAKİ HABER

KARDEŞLİĞİN BAYRAMI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...