09 Haziran 2009 00:00

Başkale’nin ilk şenliği...

VAN Başkale Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Nedirok Yaylası Bahar Şenlikleri kapsamında Değirmen Deresi’nde bir araya gelen vatandaşlar, keyifli anlar yaşadı.

Paylaş

VAN Başkale Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Nedirok Yaylası Bahar Şenlikleri kapsamında Değirmen Deresi’nde bir araya gelen vatandaşlar, keyifli anlar yaşadı.
Nedirok Yaylası Bahar Şenlikleri kapsamında çok sayıda aile, Değirmen Deresi’nde bir araya geldi. Başkaleliler eğlenerek hem yorgunluklarını attı, hem de barış ve kardeşlik mesajları verdi. Belediye Başkanı İhsan Güler tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen şenliğe yoğun bir katılım oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren aileleriyle beraber şenlik alanına gelen vatandaşlar, piknik yaptılar. Şenliğe; Belediye Başkanı Güler, DTP Başkale İlçe Başkanı Derviş Polat ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Belediye Başkanı Güler, “Başkale, dünya tarafından tanınmasına rağmen hep içine kapanık bir ilçe olarak hayatını sürdürmeye mahkum edilmiş bugüne kadar. Başkale’de sosyal yaşam açısından herhangi bir ilerleme kaydedilmedi” diyerek, festivali yapma amaçlarını şöyle açıkladı: “İlçemiz, kültürü ve tarihi ile dünya medeniyetlerine bile ev sahipliği yapmış bir bölgedir. Biz de ilçemizde halkımızla yeni bir sosyal yaşamın canlanması için bu yıl Başkale tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, festival havasında bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşamak için böyle bir karar aldık. Umarım bundan sonra da bu şenliğimizi geleneksel bir hale getirerek her yıl bu vakitte Başkale Nedirok Festivali düzenleyeceğiz.”
Şenlikte vatandaşlar, barış ve kardeşlik mesajları vererek, doyasıya eğlenmenin tadını çıkardı. Grup Oremar’ın sunduğu müzik ziyafeti ile halaylar çekildi. Halaya, Güler de katıldı. (Van/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Geleceğin Sineması’na rekor katılım

SONRAKİ HABER

Kocaeli’nin kitap fuarı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa