09 Haziran 2009 00:00

Daha kaç kişi ölmeli?

İkitelli’de bulunan Halkalı Caddesi 2. Etap girişine seçim dönemi öncesi yapılan yol, dört can aldı.

Paylaş

İkitelli’de bulunan Halkalı Caddesi 2. Etap girişine seçim dönemi öncesi yapılan yol, dört can aldı.
Trafik lambası, üst geçit gibi hiç bir düzenleyici tedbirin olmadığı caddede bir ay içinde dört kişinin ölümüyle sonuçlanan bir çok trafik kazası yaşandı. Her gün binlerce yayanın kullandığı yolda karşıdan karşıya geçmek adeta yaşamla ölüm arasında gidip gelmek halini aldı. Bölgede bulunan okullarda okuyan çok sayıda öğrenci her gün bu gevenliksiz yolu kullanmak durumunda bırakılıyor. Bölge halkı, hem kendilerinin hem çocuklarının can güvenliği için tedbir alınması konusunda ilgili yerlere bir çok kere talepte bulunmalarına karşın hâlâ trafiği düzenlemek adına bir uygulamaya gidilmediğini belirterek bu duruma acilen çözüm bulunması gerektiğini söylüyor.
Önceki gün bölgeye üst geçit yapılması talebiyle eylem yapan mahalleliler sorun çözülene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söylediler.
TRAFİĞE KAPATTILAR
Halkalı Caddesi’nde gerçekleştirilen eylemde halk, şikayetlerini ve taleplerini dile getirdi. Eyleme yaklaşık beş yüz kişi katıldı. Yarım saat süreyle caddenin trafiğe kapatıldığı eylemde, ‘Üst geçit haktır’, ‘Susma, sustukça sıra sana gelecek’, ‘Katil TOKİ hesap verecek’ şeklinde sloganlar atıldı.
HERŞEY ŞANSA BIRAKILDI
İkitelli halkı adına yapılan basın açıklamasında, “Seçim yatırımı olarak yapılan yol çalışmaları bizlerin yaşamına sebep olacaksa yapılmasın” denildi. Oy toplama kaygısıyla yapılan yol ve köprü çalışmalarının seçime yetiştirilmesi için tam olarak bitirilmeden teslim edildiğinin söylendiği açıklamada, “Yol üzerinde ne bir trafik ışığı ne de bir yaya geçidi var. Binlerce kişinin geçtiği kavşakta her şey şansa bırakılmış. Normalde iki ayda bitecek yol çalışmaları iki yılda, insanlara işkence çektirerek tamamlandı” denildi.
TAMAMLANMADAN AÇILDI
Eksikleri giderilmeden trafiğe açılan yolun bir ayda dört kişinin canına mal olduğunun ifade edildiği açıklamada son olarak “Her gün küçük kazaların yaşandığı bu kavşakta kaç kişi daha ölmeli ki önlemler alınsın ve hükümetle belediye rant için insanların canıyla oynamayı bırakıp vatandaşa doğru dürüst hizmet versin. Burada yaşanan ölümlerin sorumluları bellidir. Bunun hesabını sormak için biz İkitelli halkı olarak burada toplanmayı sürdüreceğiz. Acilen ışıklandırma istiyoruz. Yaya geçidi istiyoruz.” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)
Özge Erdoğan
ÖNCEKİ HABER

Isparta emniyeti ve zabıtasından keyfi uygulama

SONRAKİ HABER

Artık kavga başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa