09 Haziran 2009 00:00

İhbarın teyit edilmesi beklenmiş!

HRANT Dink cinayetinde ‘görevi ihmal’le suçlanan Binbaşı Metin Yıldız, Bolu’da talimatlı ifade verdi.

Paylaş

HRANT Dink cinayetinde ‘görevi ihmal’le suçlanan Binbaşı Metin Yıldız, Bolu’da talimatlı ifade verdi. Yıldız “Cinayet istihbaratı teyit edilmediği için MİT ve Emniyet’e bildirmedim” diyerek kendisini savundu.
Dink’in öldürülmesinden sonra Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na binbaşı olarak atanan Metin Yıldız’ın ifadesi, Bolu Sulh Ceza Mahkemesi’nde alındı.
Yıldız “Yasin Hayal ve birkaç arkadaşının Hrant Dink’i öldürme hususunda planlar yaptığı istihbaratını Okan Şimşek’ten aldım” dedi. Yıldız, aldığı bu bilgiyi İl Jandarma Komutanı ve şube müdürlerinin olduğu toplantıda aktardığını söyledi.
‘ARAŞTIRMA YAPIN DEDİM’
Yıldız, toplantıdan sonra istihbarat elemanı olan Şimşek’i yanına çağırarak, bu konuyla ilgili araştırma yapmasını istediğini dile getirdi. Yıldız, yine aynı günlerde İl Jandarma Komutanı’nın odasına giderek Şimşek ve Veysel Şahin’i konuyla ilgili araştırma yapması için görevlendirdiği bilgisini verdi.
Dink ailesi avukatlarından Ergin Cinmen, Dink’in katlinde kamu makamlarının çok ciddi, kasta varan ihmalleri bulunduğunu belirterek “Biz adaletin gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu günkü açıklamalar sanık açıklamalarıdır. Sanıklar doğru söylemeye mecbur değillerdir. Bunları mahkeme daha sonra değerlendirecek” diye konuştu. (BOLU)
ÖNCEKİ HABER

Çekmeyen anten facia getirdi

SONRAKİ HABER

‘Sonunuz Ceber gibi olur’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...