09 Haziran 2009 00:00

Keneler 24 saatte 4 can daha aldı

KENE yüzünden bu yıl hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e ulaşırken son ölüm haberleri Sivas, Erzincan, Gümüşhane ve Tokat’tan geldi.

Paylaş

KENE yüzünden bu yıl hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e ulaşırken son ölüm haberleri Sivas, Erzincan, Gümüşhane ve Tokat’tan geldi. İstanbul’da hafta sonu pikniğe giden 100’den fazla kişi keneden hastaneye başvurdu.
Havaların ısınmasıyla birlikte kene vakaları da artmaya başladı. Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Aşağısütlü köyünde yaşayan 60 yaşındaki Parlak Danacı adlı kadını üç gün önce kene ısırdı.
Bir süre sonra rahatsızlanan Danacı, Erzincan’daki ilk tedavisinin ardından Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisiyle tedavi gören Danacı kurtarılamadı.
Tokat’ta kene ısırması sonucu rahatsızlanan 53 yaşındaki Ali Gözübek ise sevk edildiği Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören bir kişi yaşamını yitirdi.
Gümüşhane’de de de bir kişi tedavi gördüğü hastanede yaşamanı yitirdi.
İSTANBUL’DA KENE PANİĞİ
İstanbul’da yaz mevsiminin başlamasıyla kene şikayetlerinde de büyük artış görüldü. Özellikle hafta sonu pikniğe giden çok sayıda vatandaş, kene ısırması sonucu hastanelere başvurdu.
Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne önceki akşam üzeri yaklaşık 150 kişi kene ısırması şikayetiyle geldi.
Yetkililer, genelde piknik yaparken vücutlarında kene olduğunu fark eden vatandaşların kenelerin çıkarılması için hastaneye başvurduklarını belirttiler. Farklı hastanelere gidenlerin de Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönlendirildiğini vurgulayan yetkililer, hastaneye başvuranların vücutlarındaki keneler çıkarıldıktan sonra evlerine gönderildiklerini açıkladı.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

GÜNCEL

SONRAKİ HABER

Konaklılar referandum istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...