09 Haziran 2009 00:00

AKP KARTVİZİTLİ KADROLAŞMA

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığı’nda ders kitaplarının incelendiği birim olan Öğretim Materyallerini...

Paylaş

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığı’nda ders kitaplarının incelendiği birim olan Öğretim Materyallerini Geliştirme, İnceleme Merkezi ve Akşam Sanat Okulları Müdürlüğü’nde Aralık 2008’de “müdür başyardımcılığı”na getirilen Zekeriya Erbeyi’nin MEB’deki görevinden önce AKP Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı’nda görevli olduğu ortaya çıktı. Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Tuğrul Culfa, bunun “AKP kartvizitli kadrolaşmanın tescili” olduğunu söyledi.
ÇELİK’İN İCRAATI
Edinilen bilgiye göre, Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik döneminde, Konya’da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan Erbeyi, Şubat 2008’de TTK içerisinde Öğretim Materyallerini Geliştirme, İnceleme Merkezi ve Akşam Sanat Okulları Müdürlüğü’nde usulsüz bir biçimde öğretmen olarak görevlendirildi. Ardından aynı biçimde komisyonda görevlendirildi.
AKP’DE GÖREVLİ
Yaklaşık 5 aydır müdür başyardımcılığı görevini yürüten Erbeyi’nin aynı zamanda AKP’yle ilişkisinin de bulunduğu ortaya çıktı. AKP’nin web sayfasında Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı bölümünde özgeçmişi bulunan Erbeyi’nin, MEB’deki görevinden önce AKP’de görevli olduğu belirlendi.
Eğitim Sen Şube Başkanı Culfa, “Bu AKP kartvizitli kadrolaşmanın tescilidir” diye konuştu. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

çözüm için her türlü öneri önyargısız ele alınmalı

SONRAKİ HABER

İHD’den suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...