09 Haziran 2009 00:00

Şırnak’ta askeri operasyonlar sürüyor

ŞIRNAK’ın Cudi Dağı helikopter tarafından bombalanırken, önceki gün, gece boyunca da top ateşine tutuldu.

Paylaş

ŞIRNAK’ın Cudi Dağı helikopter tarafından bombalanırken, önceki gün, gece boyunca da top ateşine tutuldu. Bestler Dereler bölgesinde başlatılan operasyonun ise devam ettiği bildirildi.
Cudi Dağı’na konuşlandırılan Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı bir birlik ile HPG’liler arasında çatışma çıktığı belirtildi. Kısa süreli çatışmanın ardından Şırnak Tümen Komutanlığı’ndan kalkan Kobra helikopterleri Cudi Dağı’nı sabaha kadar bombaladı. Cudi Dağı’ndaki hareketlilik ve top sesleri Şırnak kent merkezi ile Cizre’den de duyulurken, Kobraların bombardımanı yüzünden Cudi Dağı’ndaki ormanlık alanlarda yangın çıktığı bildirildi. Bu arada Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde başlatılan operasyon sürerken, Irak sınırındaki Cudi Dağı’nın karşısında yer alan Küpeli Dağı’na yönelik binlerce askerin katıldığı geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.
Küpeli Dağı ile Bestler Dereler bölgesine Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Tugay Komutanlığı’ndan helikopterlerle sürekli asker sevkiyatı yapıldı. Operasyon bölgesinde askerlerle HPG’liler arasında çatışmaların yaşandığı bildirilirken, çatışmalarda ölü yaralı olup olmadığı konusunda bilgi alınamadı.
(ŞırnakDİHA)
ÖNCEKİ HABER

Günlük gazetesine 2 ay kapatma

SONRAKİ HABER

Kakai: Kürtler ilk kez petrolden faydalanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa