09 Haziran 2009 00:00

‘Mayında mühendislerin fikri bile alınmadı’

JEOFİZİK Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenme karşılığı 44 yıllığına kiraya verilmesine ilişkin yasaya tepki gösterdi.

Paylaş

JEOFİZİK Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenme karşılığı 44 yıllığına kiraya verilmesine ilişkin yasaya tepki gösterdi. “Konu, jeofizik mühendislerinin konusu. Fakat nedense bugüne kadar bizim görüşümüz alınmadı bile” diyen Ercan, “Oysa, Türkiye’de bu işi yapabilecek teknoloji ve personel mevcut. Bölgedeki mayınları temizlemek için yeraltı radarı, elektromanyetik dalga yayabilen jeofizik aletleri bizde var” dedi.
Bölgenin kiralanmasının doğru olmayacağını belirten Ercan, “Çünkü, mayını temizleyerek 44 yıl burayı kullanma hakkına sahip olanlar, hem yerüstü hem de yeraltı kaynaklarına da sahip olacak” dedi. Temizleme işinin kime verildiğinin önemli olmadığını dile getiren Ercan, “Ha İsrail olmuş ha başka bir devlet. Bu bölge hem nadasa bırakılmış tarım alanı, hem de zengin petrol kaynaklarına sahip. Kesinlikle yabancıya verilmemeli. Biz bu konularda başka ülkelere hizmet verirken aynı hizmetin yine başka ülkelerden alınmak istemesinin izahını yapmak mümkün değil” şeklinde konuştu. “Türk mühendislerine görev verilmesi halinde, bölgeyi 3 yılda mayından temizleyeceklerine inanıyorum” diyen Ercan, “Hatta petrol aranmaya bile başlanır. Eğer yabancıya verilirse, 44 yıl boyunca kendi petrolümüzü başkasından daha pahalıya alırız. Ülkeyi yönetenler, bunları dikkate almalı. Konu, oldubittiye getirilecek bir konu değildir” ifadelerini kullandı. MUĞLA
ÖNCEKİ HABER

Paketten emekçilere sömürü düştü

SONRAKİ HABER

‘Gizli anlaşmalar açıklansın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...