09 Haziran 2009 00:00

Paketten emekçilere sömürü düştü

Partİsİnİn Güngören İlçe Örgütü binasının açılışına katılan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, AKP Hükümeti’nin krize karşı açıkladığı paketi eleştirdi.

Paylaş

Partİsİnİn Güngören İlçe Örgütü binasının açılışına katılan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, AKP Hükümeti’nin krize karşı açıkladığı paketi eleştirdi. Tüzel, bu paketin gerçekte sermayenin ihtiyaçlarına yanıt verdiğini ifade etti. Partinin ilçe örgütü açılışına, işçiler, gençler ve kadınlar da katıldı.
PAKET PATRONLAR İÇİN HAZIRLANDI
İstanbul’da, Ankara’da çeşitli işkollarındaki işçilerin, sendikaların önderliğinde, hükümetin devletin düşük ücretle çalışma ve krizin yükünü yıkma politikasına karşı ayakta olduğunu dile getiren Tüzel, hükümetin krize karşı açıkladığı ‘teşvik ve istihdam’ paketine değindi. “Dünya çapındaki sermaye düzeninin bütün ezilen haklara, işçi emekçi kesimlere, sınıflara bir kölelik düzeni dayattığı dönemde, hükümetin çıkarttığı bu paketin adı da teşvik ve istihdam, yani iş alanı açma” diyen Tüzel, gerçekte teşvik edilen ve destek sunulanın sermaye kesimi olduğunu vurguladı.
İşçi sınıfına, emekçilere dönük ekonomik saldırıların daha da büyüdüğünü ifade eden Tüzel, Erdoğan’ın ‘Kriz fırsatçılığına izin vermeyeceğiz’ sözlerine de değindi. Tüzel, fırsatçılığın hükümet eliyle yapıldığını anlattı. Konuşmasında Başbakan Erdoğan’ın ‘Halkımızın parası var’ sözlerine de atıfta bulunan Tüzel, “Toplumda sanki yeterince bolluk bereket varmış gibi dönüp utanmadan sıkılmadan halkın parası var diyorlar. Başbakan da bunu söylüyor. ‘Halkımızın parası var’ diyor, vatandaşın yüzüne bakarak adeta alay edercesine. Sanki bu ülkede insanlar bunalım içerisinde, yeni suçlarla karşı karşıya yaşamıyormuş, her bir ailede büyük felaketlere gebe bir ortam yaşanmıyormuş gibi. Başbakan halkı kendisi gibi görüyor” diye konuştu.
Gençlere, kadınlara, işçilere ve emekçilere mücadele çağrısı yapan Tüzel, ülkenin bulunduğu ortamda Emek Partisi’nin birleştirici politikaları ve emekçi politikalarının çıkış yolu olduğunu vurgulardı.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Asbestli gemilerde ölümüne çalışma!

SONRAKİ HABER

‘Mayında mühendislerin fikri bile alınmadı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...