09 Haziran 2009 00:00

KESK ÜYELERİNDEN MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde KESK üyelerinin, operasyon ve tutuklamaları protesto etmek amacıyla başlattığı bir günlük açlık grevi, meşaleli yürüyüşle sona erdi.

Paylaş

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde KESK üyelerinin, operasyon ve tutuklamaları protesto etmek amacıyla başlattığı bir günlük açlık grevi, meşaleli yürüyüşle sona erdi.
KESK Yüksekova İlçe Temsilcilikler Platformu’nun, KESK Yüksekova Temsilciliği Toplantı Salonu’nda yaptığı açlık grevi, meşaleli yürüyüşle sona erdi. Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, il genel ve belediye meclis üyeleri, Hizmet-İş, KURDİ DER, Genel-İş üyeleri ile çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüşte, “Onurlu bir barış için KESK ve demokrasi güçleri üzerindeki baskı ve operasyonlara son” pankartı açıldı.
Gever İş Merkezi önünde başlayan yürüyüş, çarşı merkezinde son buldu. “KESK’e uzanan eller kırılsın”, “AKP şaşırma sabrımızı taşırma” sloganlarının atıldığı yürüyüş sonrası KESK Yüksekova Temsilciliği Dönem Sözcüsü Tahir Tekinalp, açıklama yaptı.
Tekinalp, sendika üyelerine yönelik gözaltı, tutuklama ve baskılara dikkat çekmek amacıyla başlattıkları açlık grevini sonlandırdıklarını belirterek, “Bu halka, kitle örgütlerine ve konfederasyonlarımıza uzanan elleri engelleyin, halklar arasında oluşabilecek olumsuzluktan AKP Hükümeti sorumlu olacaktır. Gerek sendikal mücadelemizde gerekse demokrasi mücadelemizde verilecek bir tavizimiz yoktur” dedi. HAKKARİ
ÖNCEKİ HABER

Edirne’de temizlik işçileri iş bıraktı

SONRAKİ HABER

BAŞBAKAN’I BEKLİYORLAR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...