09 Haziran 2009 00:00

Edirne’de temizlik işçileri iş bıraktı

EDİRNE Belediyesi’nde çalışan taşeron temizlik işçileri ücretleri ödenmediği için iş bıraktı.

Paylaş

EDİRNE Belediyesi’nde çalışan taşeron temizlik işçileri ücretleri ödenmediği için iş bıraktı. 3 aydır paralarını alamayan işçilerin eylemi üzerine devreye giren belediye yetkilileri sorunun çözümü için söz verince eylem taşeron firmanın önünde sürdü.
Edirne’de kent merkezinin temizlik işini 5 yıldır Şafak Temizlik firması yürütüyor. Firma bünyesinde 170 işçi çalışıyor. Üç aydır paraları ödenmeyen işçilerin sabrı taşınca dün sabah iş başı yapmadılar. “Maaşımızı istiyoruz” diye slogan atarak oturma eylemi yapan işçiler “Aldığımız ücret 650 TL. Bu parayı da 3 aydır alamıyoruz. Parasızlık nedeniyle kiramızı ödeyemez olduk. Bir çoğumuza icra geldi. Maaşımızı alana kadar da çalışmayı düşünmüyoruz” dediler.
İşçilerin eylem yaptığını öğrenen Edirne Belediyesi yöneticileri, Şafak Temizlik firmasının önüne gelerek işçilerle konuştu. Yetkililer ücret alacakları için eylem yaptıklarını söyleyen işçilere “Siz merak etmeyin. Patronlarla konuşacağız Maaşlarınızı alacaksınız. Hadi şirketin içine girin” dediler. İşçiler ise bu sözlere tepki göstererek “Sadece şirket içinde bekleriz. Maaşımızı alana kadar çalışmayacağız” diye yanıt verdiler. İşçiler şirket bahçesine girerek burada beklemeye başladılar. (EDİRNE)
ÖNCEKİ HABER

Zeytinin geleceği için!

SONRAKİ HABER

KESK ÜYELERİNDEN MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...